yogapose-hamstrings-stretchen

Deze yogapose helpt je jouw hamstrings stretchen

Staan jouw hamstrings behoorlijk onder spanning? En kan je zelf ook wel wat ontspanning gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is een yogapose die je helpt om jouw hamstrings te stretchen. Nee, je hoeft je niet in gekke bochten te wringen! Deze simpele yogapose is ook nog eens heel ontspannend… Wat wil je nog meer?

De forward fold

De forward fold is een relatief simpele yogapose die je kan helpen om je hamstrings te stretchen en je tegelijk kan helpen ontspannen. Of je nu een gevorderde yogi bent of totaal geen ervaring hebt met yoga, deze pose is voor iedereen geschikt.

Zo doe je het:
1. Ga met je voeten naast elkaar staan en laat je armen langs je zij hangen.
2. Adem uit en beweeg vanuit je heupen naar voren. Laat je hoofd en je armen hangen.
3. Zet je handen op de grond of buig je armen en pak met je handen je tegenovergestelde elleboog vast.
4. Hou je knieën licht gebogen in plaats van ze op slot te zetten
5. Hou deze houding ongeveer een minuut vast.
6. Zet je handen op je heupen, maak je rug plat en adem in terwijl je weer gaat staan.

Tip: Probeer de stretch niet te forceren. Als je een aanpassing nodig hebt, buig je knieën dan iets verder of zet je voeten dichter bij of verder uit elkaar.

4 redenen om deze pose iedere dag te doen

1. Helpt tegen stress

Doordat je een gevouwen, hangende houding aanneemt, krijgt je lichaam het signaal dat je in een ontspannen staat bent. Hierdoor wordt je zenuwstelsel gekalmeerd en zal je minder stress ervaren. Ook helpt diep ademhalen om je lichaam en geest te kalmeren.

2. Stretcht je hamstrings

Dit is de perfecte yogapose voor het stretchen en verlengen van je gespannen hamstrings en kuiten. Zelfs als je het niet iedere dag doet, kan dit de pijn van gespannen benen – bijvoorbeeld door veel zitten – behoorlijk verlichten.

3. Betrekt je heupen

Deze yogapose is niet alleen goed voor je benen, ook je heupen worden ermee geactiveerd. Aangezien stijve heupen en gespannen hamstrings vaak aan elkaar gerelateerd zijn – strakke hamstrings trekken aan je onderrug, waardoor je heupen naar achteren kantelen – kan deze pose je helpen om heup- en rugklachten te verminderen.

4. Boost je spijsvertering

Niet alleen voor je spieren is deze yogapose top, ook voor het boosten van je spijsvertering kan je de forward fold goed gebruiken. De houding die je aanneemt in combinatie met je ademhaling en het intrekken van je navel naar je ruggengraat stimuleert je bloedcirculatie en zorgt ervoor dat je voedsel zich makkelijker door je maagdarmkanaal kan bewegen.

Bron: Livestrong.com

De 3 beste yogamatten

yogamat
Tunturi Fitnessmat NBR, Turquoise, No bag
Schermafbeelding 2021 04 21 Om 16.59.03
Yoga mat anti slip – Yoga mat dik – Yoga mat roze – Eco friendly
Yogamat
Premium NBR Yogamat – extra dik – met Draagriem en Draagtas
bestel je yogamat hier

Gerelateerde artikelen