Wild Swimming Women's Group Autumnal Swim

Dagelijks meer bewegen: daarom is het zo gezond en zo doe je het

Ben jij benieuwd waarom dagelijks meer bewegen zo gezond is en wat je zelf kunt doen om meer te bewegen? Een half uur per dag fietsen met een gave fiets kan al een groot verschil maken, maar is er niet iets wat je extra kunt doen? Wij vertellen je in dit artikel hoe je ervoor…

Ben jij benieuwd waarom dagelijks meer bewegen zo gezond is en wat je zelf kunt doen om meer te bewegen? Een half uur per dag fietsen met een gave fiets kan al een groot verschil maken, maar is er niet iets wat je extra kunt doen? Wij vertellen je in dit artikel hoe je ervoor zorgt dat je meer beweegt en wat hier de voordelen van zijn voor je lichaam.

Een half uur per dag bewegen is niet voldoende 

Beweeg je een half uur per dag en zit je de rest van de dag stil, dan beweeg je eigenlijk alsnog niet voldoende. Als je een halfuurtje hardloopt en de rest van de tijd in de auto zit of op kantoor, dan wordt je niet gezonder. Daarom is het belangrijk om als je bijvoorbeeld op kantoor werkt ieder uur even 5 minuten te gaan staan of even thee of koffie te halen. Als je de hele dag zit en alleen aan het einde nog even wandelt, werkt dit niet om gezonder te worden. Het beste is dus je pauzes benutten voor een wandeling, maar ook tussendoor af en toe bewegen, zodat je niet continu stil zit. 

Zo beweeg je dagelijks meer 

Wat kun je verder doen om dagelijks gezond te bewegen en dit zelfs meer te doen? Als je iedere dag een stukje wandelt of fiets op een gave Idworx, dan heb je al je dagelijkse beweging binnen. Dit geldt tevens voor baantjes zwemmen. Pak dus zeker de fiets naar je werk of maak een lange avondwandeling. Combineer dagelijks bewegen met meer intensieve inspanning, zoals hardlopen, wielrennen of een intensieve training in de sportschool. Mocht je graag wat rustiger aan willen doen, dan helpt het ook om tweemaal per week oefeningen voor sterkere spieren en botten te doen. Dit kun je niet alleen in de sportschool doen, maar ook gewoon thuis op een sportmatje. 

Voordelen dagelijks meer bewegen 

Als je dagelijks meer beweegt, dan brengt dit diverse voordelen met zich mee voor je gezondheid. Zo zal je minder last van stress ervaren en beter kunnen ontspannen. Ook profiteer je van een betere nachtrust. Hierdoor ben je minder moe en zal je ‘s ochtends makkelijker opstaan. Ook zullen je spieren sterker worden en wordt ook je huid een stuk mooier. Redenen genoeg om meer te bewegen. 

Beeld: Getty

Vind je dit interessant? Doe dan de online training

Tip van de redactie