Untitled Design 45

Alcohol drinken én afvallen: zo doe je dat

Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar wist je dat je ook nog steeds kan afvallen en wél een drankje kan drinken? De truc is natuurlijk om met een aantal dingen rekening te houden als je aan de alcohol gaat. Deze 6 tips helpen je om wel je afvalgoals te halen en tegelijk nog te kunnen genieten van een drankje.

1. Drink met mate

We weten het, deze lijkt voor de hand liggend, maar we willen het toch noemen. Want als je wilt afvallen maar toch van een glaasje alcohol wil kunnen genieten, is het belangrijk dat je er niet te veel van drinkt. Wat houdt dat dan in? Een glas per dag is al het maximum – en nee, dat is niet het gemiddelde…

2. Kies voor caloriearme opties

Ook met je drankkeuze kan je natuurlijk nog beïnvloeden hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Je doet er, als je bezig bent met afvallen, daarom slim aan om te kiezen voor een drankje wat minder calorieën en suikers bevat. Wil je alcohol drinken en afvallen, denk bijvoorbeeld aan rum of wodka: deze drankjes bevatten ongeveer 100 calorieën per … Denk ook goed na over waar je de drank mee mist; gebruikt water met prik of water met een smaakje om het drankje caloriearm te houden. Ook wijn, zowel rood als wit, bevat ongeveer 125 calorieën en light bier bevat tussen de 60 en 100 calorieën. Zin in heel fancy? Champagne bevat ongeveer 95 calorieën per … glas – feest!

3. Hou het simpel

Je kan het beste drankjes met meer dan één alcoholsoort en mixdrankjes vermijden. Een Long Island Iced Tea bevat bijvoorbeeld al 240 calorieën en 20 gram koolhydraten, een margarita bevat 275 calorieën en 36 gram koolhydraten. Kies daarom voor de caloriearme drankjes die we hierboven bespraken. Neem bijvoorbeeld een wodka soda met een beetje limoensap als je meer smaak wilt. Alcohol drinken en afvallen vraagt soms alleen om wat creativiteit.

limoenpers
Bestel hier

4. Drink niet op een lege maag

Als je voedselcalorieën opgeeft voor drankcalorieën, denk je wellicht dat je een maaltijd kan overslaan voor je liquid dinner. Niets is minder waar… Uit onderzoek blijkt dat voedsel in je maag hebben het absorberen van alcohol vertraagt. Sterker nog, de hoeveelheid alcohol in je bloed haalt niet eens een kwart van het niveau wat je haalt op een lege maal. Ook kan het helpen voorkomen dat je honger krijgt na een paar drankjes: als je drinkt op een lege maag kan je lever worden geblokkeerd van het vrijlaten van glucose in je bloedbaan, waardoor je een lage bloedsuikerspiegel en daardoor honger kan krijgen. Eet daarom een maaltijd met vezels en eiwitten voor je gaat drinken, dat helpt de alcohol sneller absorberen. Alcohol drinken en afvallen betekent ook genoeg en gezond eten.

5. Drink langzaam

Als je een drankje kiest wat makkelijk naar binnen gaat, gaat hij waarschijnlijk ook snel naar binnen… En als dat gebeurt is de kans groot dat je, zeker als je met vriendinnen bent, sneller nog een drankje of twee neemt. Ga daarom voor een drankje wat je langzaam kan nippen, zoals een iets sterker drankje. Hierdoor ga je langzamer drinken en geniet je meer van je drankje en het gezelschap zonder dat je de remmen losgooit.

6. Wissel af met water

Als je meer dan een of twee drankjes per dag drinkt, wissel je cocktails dan af met water, zelfs als je niet probeert af te vallen. Hierdoor ga je langzamer drinken en blijf je gehydrateerd, waardoor de kans op een kater ook kleiner wordt. Je kan zelfs water met prik drinken: door de bubbels zit je sneller vol en drink je waarschijnlijk ook minder. Je maakt heel makkelijk het lekkerste bruiswater met een soda stream.

Beeld: Getty Images

Bestel je soda stream hier!

Bron: Livestrong.com, beeld: Getty Images

BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen