Placeholder

Bescherm je kamerplanten tegen de verwarming met deze voorzorgsmaatregelen

Het wordt kouder dus de verwarming gaat weer aan. Lekker, maar je kamerplanten zijn hier niet zo blij mee. Om ze te beschermen tegen droge lucht en warmte, kan je deze voorzorgsmaatregelen nemen.

 

Planten kun je over het algemeen beter niet in de buurt van de verwarming zetten. Staan jouw planten in de buurt van de verwarming? Dan is het handig om ze een nieuw plekje te geven.

Lees ook: ‘3 planten die het goed doen in je slaapkamer’

Luchtvochtigheid

De verwarming beïnvloedt de luchtvochtigheid. Deze zakt door het stoken van de verwarming flink. Planten met dikke bladeren, zoals cactussen, vetplanten en Hoya’s hebben minder last van droogte. Bij planten met dunne bladeren merk je dat het blad gaat krullen. Dit doen planten om het vocht in het blad langer vast te houden. Zie je bruine randjes? Dit is helaas niet meer te herstellen. Je kan deze randjes er wel eventueel afknippen. Het hoeft niet, maar het ziet er wel beter uit.

Tips voor het verhogen van de luchtvochtigheid

  • Hang een waterbakje aan de verwarming en vergeet deze niet regelmatig bij te vullen.
  • Vul een schaaltje met korrels of steentjes en water. Zet je plant hierop. Dit schaaltje verhoogt de luchtvochtigheid rondom je planten. Zorg niet dat de pot in het water leunt, anders ontstaat er wortelrot.
  • Besproei je planten een keer per week met water, het liefst met water zonder kalk.
  • Laat de afzuigkap uit tijdens het koken.
  • Houd de badkamerdeur open tijdens het douchen.
  • Laat je was drogen in een ruimte waar veel planten staan.

Bron: ad.nl

Gerelateerde artikelen