4 tips voor het kopen en houden van een oldtimer

4 tips voor het kopen en houden van een oldtimer

Wanneer je overweegt een klassieke auto aan te schaffen, zal je wens je grootste troef zijn, aangezien elke eigenaar van een oldtimer je zal vertellen dat het vaak een haat-liefdeverhouding kan zijn en passie zal je door die moeilijke tijden heen helpen. Tips voor het kopen en houden van een oldtimer.

Er zijn veel voordelen en valkuilen aan het bezitten van een klassieker, want er zijn hoogte- en dieptepunten. Daarom heb je tips nodig voor het kopen en houden van een oldtimer. Rijden op een zonnige dag met mensen die je auto bewonderen terwijl deze voorbij rijdt, is een goed gevoel; er zullen echter ook tijden zijn dat je spijt hebt van het afsluiten van een lening om de oldtimer te kunnen bekostigen. Ben je er nog steeds in geïnteresseerd? Gebruik dan de onderstaande tips!

Garage en een oldtimer kopen

Oude voertuigen gaan achteruit als ze niet worden gebruikt en parkeren op straat is geen goede oplossing voor de lange termijn. Het hebben van een garage heeft veel voordelen, het hebben van een die droog is, ruimte heeft om te werken en is aangesloten op het elektriciteitsnet heeft nog veel meer voordelen. Als je momenteel geen garage hebt, zijn er enkele alternatieven beschikbaar. Het veilig houden van je trots en vreugde zou je eerste zorg moeten zijn, zelfs als dat betekent dat je een garage moet huren in de buurt van je woning. Hier kan je oldtimer dan in staan, net als je salontafels. Dat is een van de 4 tips voor het kopen en houden van een oldtimer

Onderzoek voor het kopen en houden van een oldtimer

Zoals bij elke taakvoorbereiding is de sleutel, hoe beter voorbereid, hoe beter het resultaat. Met dit in gedachten is het nu tijd om wat onderzoek te doen. Als je al een auto op het oog hebt, is dat een goed begin, lees er alles over, praat met eigenaren bij eigenarenclubs, ontdek de eigenaardigheden, waar je op moet letten enz. en zorg ervoor dat dit de juiste auto voor je is. Als je er geen in gedachten hebt, denk dan na over de stijl van de auto die je wilt, sedan, hatchback, sport en ga dan naar de prijsgidsen. 

Prijsgidsen voor het kopen en houden van een oldtimer

Om je te helpen bij het selectieproces en ook als je eenmaal je favoriete klassieke auto hebt gekozen, moet je de prijsgidsen raadplegen en een goed idee krijgen van de werkelijke marktwaarde van de voertuigen. Er zijn talloze online tijdschriften over oldtimers en vaak hebben ze ook prijsgidsen en veel tips bij het kopen. Je kunt eventueel ook nog actuele taxatiegidsen kopen. Prijsgidsen kunnen van land tot land verschillen, en dus kunnen de prijzen ook variëren, het is iets om te overwegen voordat je koopt en het kan economisch productiever zijn om je klassieker uit het buitenland te importeren. Dat is een van de 4 tips voor het kopen en houden van een oldtimer

Proefrit met een oldtimer

Als je een ritje in de auto maakt voordat je besluit om al dan niet een oldtimer te kopen, kun je misschien zien dat de auto goed rijdt en stopt, maar er gaat niets boven zelf een goede beurt aan het stuur hebben. Tenzij de eigenaar bereid is je aan zijn verzekeringspolis toe te voegen als een genoemde bestuurder, kun je enkele problemen ondervinden. Er is gelukkig een oplossing en dat is een tijdelijke oldtimerverzekering. Uiteraard is dit allemaal onder voorbehoud van goedkeuring van de eigenaar. Vaak hoeft dit niet eens gelukkig en kun je zonder problemen een proefrit maken in de oldtimer die je op het oog hebt. 

Dit is een gesponsord artikel, aangepast op 1 maart 2022