Image 10

Zo gaat je kind vol zelfvertrouwen (weer) naar school

Een nieuw schooljaar, een nieuwe klas: het ene kind heeft er meer zin in dan het andere. Met deze tips geef je in ieder geval zijn zelfvertrouwen een boost.

In samenwerking met Studira 

Geef positieve aandacht

We zijn vaak geneigd om ons te focussen op de dingen niet mogen of minder goed gaan, maar voor een positief zelfbeeld heeft je kind juist positieve aandacht nodig. Geef hem bijvoorbeeld een compliment als hij de moeite doet om iets te leren. 

Fouten maken mag

Geef je kind mee dat niemand perfect is of hoeft te zijn. Iedereen maakt fouten. Dat hoort bij het leven en helpt bovendien om het de volgende keer beter te doen. Grijp daarom niet meteen in als iets fout gaat, maar geef je kind de ruimte om fouten te maken.  

Oefenen met Studira 

Heeft je kind moeite met rekenen of vindt hij toetsen spannend? Een fijn oefenplatform dat je kind zijn zelfvertrouwen kan vergroten is Studira. Je vindt er duizenden adaptieve oefeningen voor groep 6, 7 en 8. Zo kan je kind vanuit huis het hele schooljaar door onbeperkt oefenen met rekenen en begrijpend lezen. Ook kun je persoonlijke doelen instellen en oefenen met schooltoetsen zoals Cito, ROUTE8, IEP en meer. 

Hoe werkt het? 
Je kiest allereerst een onderwerp en zet een doel. De oefeningen passen zich vervolgens aan het niveau van je kind aan. Ook fijn is dat elke vraag uitleg heeft, zodat je kind begrijpt hoe hij tot het juiste antwoord kan komen. Dit motiveert, maar geeft je kind ook vertrouwen. Ontdek hier nog meer over hoe Studira werkt.

Nog even de voordelen op een rij:
– Persoonlijke leerpaden: je kind volgt een persoonlijk leerpad
– Onbeperkt oefenen: er zijn duizenden oefeningen per onderwerp, ook kan je kind schooltoetsen oefenen
– Structuur voor je kind: je kind kan zich stap voor stap verbeteren, zonder te verdwalen 

Probeer nu 14 dagen gratis 

Nieuwsgierig naar Studira? Probeer nu 14 dagen gratis. Daarna kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Studira is van de makers van Squla en ontwikkeld door onderwijsexperts. 

Lumiq

Geef zelf het goede voorbeeld

Je kind kijkt naar hoe jij de dingen doet in het leven. Wees je daarom bewust van je voorbeeldfunctie en hoe jij omgaat met lastige situaties en uitdagingen. 

Vergelijk niet met anderen

‘Hij is beter in rekenen’. Kinderen vergelijken hun prestaties vaak met anderen. Maak hem ervan bewust dat je kind dat niet moet doen. Iedereen is wel ergens goed of slecht in. En iedereen doet het op zijn of haar eigen tempo. Dat maakt iedereen juist uniek!  

Luister écht naar je kind

Luister met volle aandacht naar je kind, zonder hem (snel) in de rede te vallen. Neem hiervoor echt de tijd en zorg daarbij dat je niet afgeleid wordt door anderen of activiteiten en binnenkomende whatsappjes. Volledige aandacht geeft je kind het gevoel dat hij belangrijk is, dat hij gehoord en gezien wordt. 

De kracht van het woordje ‘nog’

Geeft je kind snel op? Stimuleer hem door te zeggen dat hij iets nóg niet kan. Hiermee maak je duidelijk dat het niet onmogelijk is, maar dat hij het wel kan als hij doorzet, nog even door blijft oefenen of een paar jaar ouder is. 

Probeer nu 14 dagen gratis 

Nieuwsgierig naar Studira? Probeer nu 14 dagen gratis. Daarna kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Studira is van de makers van Squla en ontwikkeld door onderwijsexperts.