Two Women Coffee 2100x1440

Zó pak je de eerste date aan met iemand die je online hebt ontmoet

Iemand online ontmoet en willen jullie nu de terrassen weer open zijn op date? Hier vind je vijf praktische tips voor de eerste échte date na jullie online contact.

1. De locatie

Iemand die je niet in het echt kent, nodig je het liefst niet direct bij je thuis uit. Kies voor een makkelijk bereikbare locatie, zodat je snel naar huis kunt als het tegenvalt en je niet afhankelijk bent van of hij je bij het station afzet.

2. Het type date

Kies het liefst voor een laagdrempelige date, zoals iets drinken in de stad. Als het niet is hoe je verwacht had, kun je na afloop weg. Mocht het supergezellig zijn, plak je er zo een etentje achteraan.

3. Het gesprek

Misschien hebben jullie elkaar online al veel gesproken, dat maakt het kiezen van gespreksonderwerpen makkelijker, omdat je kunt inhaken op onderwerpen waar jullie het eerder over gehad hebben. Ook als je iemand online ontmoet hebt, vermijd je in het begin het liefst gevoelige onderwerpen zoals exen en politiek.

Lees ook: ‘Gebruik van emoji’s zegt iets over je seksleven’

4. Ontspan

Een eerste ontmoeting met iemand die je kent via internet kan spannend zijn. Onthoud dat hij waarschijnlijk net zo zenuwachtig is als jij. Door de zenuwen kunnen jullie soms net iets minder goed tot jullie recht komen. Waag je bij enige twijfel daarom misschien toch aan een tweede date.

5. Houd je hoofd cool

De belangrijkste tip: gebruik je verstand en laat je niet misleiden. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het vaak ook. Maak nooit een cent over naar een ander. Ook niet acht euro voor een treinkaartje. Het begint vaak met een klein bedrag, maar voor je het weet ben je honderden euro’s armer en heb je de zogenaamde fantastische persoon nog nooit gezien.

Beeld: Gettyimages

 

Tip van de redactie

Rosefieldhorloge
Bestel hier