relaties op de werkvloer na je 50ste

Relaties op de werkvloer steeds populairder

Geef toe: heb jij weleens op de werkvloer geflirt? Vast wel! En je bent niet de enige, want uit onderzoek blijkt dat er steeds meer relaties ontstaan op de werkvloer.

Maar liefst 1 op de 2 Nederlandse werkenden heeft weleens een romance gehad met een collega, blijkt uit een enquête onder 1.000 Nederlanders. Voor 30 procent van alle koppels was het meer dan een scharrel en 7 procent is zelfs in het huwelijksbootje gestapt.

Lees ook:Deze mensen hebben een grote invloed op jouw liefdesrelatie

Relaties met collega komt steeds vaker voor

Uit het onderzoek kwam naar voren dat daten op de werkvloer steeds populairder wordt. Zo blijkt dat er het afgelopen jaar online steeds vaker wordt gezocht op zoektermen als ‘office flirt’ (40% meer dan vorige jaren) en ‘daten op het werk’ (een toename van 50%).

Muel Kaptein, professor of Business and Integrity Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam: “Je werk is een soort huwelijksmarkt. Je werkt intensief samen, je ziet elkaar meer dan je je buren ziet, je deelt een passie voor hetzelfde werkveld en op die manier leer je elkaar beter kennen.”

Relatie met leidinggevende

Vooral een relatie met een leidinggevende komt vaak voor. Maar liefst 1 op de 10 relaties is tussen een manager en een ondergeschikte. Opvallend is dat managers aangaven vaak open te staan voor een relatie met een collega in een lagere positie.

Het onderzoek werd gedaan in opdracht van Viking, leverancier voor kantoorbenodigdheden in samenwerking met OnePoll.