Placeholder

Pijn bij vrijen: waarom vertellen we het niet aan onze partner

Pijn bij het vrijen komt vaker voor dan je denkt. Maar liefst drie op de vier vrouwen heeft hier ooit mee in haar leven mee te maken gehad. Toch vertellen we het niet aan onze partner. En dit is waarom…

 

Het blijft een taboe om erover te praten: pijn bij het vrijen. Terwijl er heel veel vrouwen ooit in hun leven weleens mee te maken hebben gehad. 20 procent heeft er zelfs chronisch last van.

Lees ook:Dit vinden vrouwen het minst leuk bij het vrijen

Onderzoek

Uit recent Amerikaans onderzoek onder 2.000 vrouwen blijkt dat een kwart weleens pijn bij het vrijen ervaart. Van deze 382 vrouwen zegt bijna de helft dat ze dit niet aan hun partner vertellen.

Waarom vertellen we het niet?

Dit zijn de redenen die ze geven:

  • Pijn bij het vrijen wordt gezien als iets wat erbij hoort.
  • Het is niet iets waar je je over hoeft te maken.
  • Het is belangrijker dat hun partner plezier heeft bij het vrijen en willen dit niet verpesten door hun partner over hun pijn te vertellen.
  • Ze hebben geen zin om te zeuren of om hun partner onzeker te maken over zijn kwaliteiten in bed.

Praten over pijn bij vrijen

Toch adviseren de onderzoekers om je partner juist te vertellen over pijn bij het vrijen. Eerder onderzoeken hebben meermalen aangetoond dat mensen die over seks praten meer plezier hebben tussen de lakens en beter aan hun trekken komen.

Ook in dit nieuwe onderzoek kwam naar voren dat er meer seksplezier wordt beleefd als je open naar elkaar toe bent. Er zijn ook onderzoeken die hebben aangetoond dat praten over seks de pijn bij het vrijen kan verminderen.

Heb je echt langdurig last van pijn bij het vrijen, neem contact op met je huisarts.

Bron: Mindbodygreen.com

Gerelateerde artikelen