partner als vader

Onze partners doen het goed als vader

Hoe is je partner als vader? Dat is natuurlijk de grote vraag als jullie voor het eerst een kind krijgen. Uit onderzoek blijkt dat we gelukkig heel tevreden zijn hoe onze partners het doen als vader!

Vaderrol

Weekblad Vriendin vroeg haar lezeressen hoe zij vinden dat hun partner als vader is. En ze geven hun partner een dikke 8 voor hun vaderrol. Maar liefst 12 procent geeft haar wederhelft zelfs het cijfer 10. 21 procent geeft een 9 en 34 procent een 8. Ongeveer 6% geeft hem een onvoldoende.

Bijna 23 procent vindt haar partner niet in alle opzichten een goede vader. De redenen daarvoor: ruim 13 procent van de ondervraagden noemt ‘niet of te weinig betrokken’, bijna 18% ‘geen geduld hebben’. 8 procent vindt de vader van haar kinderen te streng.

Lees ook:De eigenschap die een man extra aantrekkelijk maakt

Band met eigen vader

Ook over de band met de eigen vader zijn Vriendin-lezeressen positief: ruim 64 procent vindt de relatie met haar vader ‘goed’. 20 procent oordeelt ‘kan beter’ en 15 procent vindt de band ‘slecht’. Wie een goede relatie met haar vader heeft, zegt dat dat komt omdat ‘hij betrokken bij mijn leven is/was’ en omdat zij ‘met alles bij hem terecht kan/kon’. De slechte band komt vooral doordat haar vader ‘geen begrip toonde voor haar keuzes’ of ‘geen genegenheid toonde’.

Wie is de leukste bekende vader?

Verder werd gevraagd wie de leukste bekende vader van Nederland is. Zanger Jim Bakkum, vader van drie kinderen, kreeg die eer toebedeeld. Hij staat deze week met een uitgebreid interview in Vriendin en verder kun je alle resultaten van de Vaderdag-enquête in dit nummer terugvinden.

Gerelateerde artikelen