Manvrouw 2100x1440

5 momenten waarop seks hebben een éxtra goed idee is

Seks op de agenda zetten, klinkt niet zo romantisch, maar het kan wel heel effectief zijn. Denk daarbij ook eens aan deze momenten.

 

Vóór je wekker gaat

Niets zo vervelend als niet meer kunnen slapen terwijl het nog een uur duurt voordat je wekker afgaat. Je bent onrustig, piekert en ligt maar te draaien. Geef een kickstart aan je dag. Het is heerlijk om tegen je partner aan te kruipen en een lome vrijpartij te hebben. Je lijf maakt direct het gelukshormoon endorfine aan waardoor je happy en vol energie aan je dag begint. Fijne bijkomstigheid: het testosterongehalte van mannen is ’s ochtend het hoogst waardoor ze ook een piek in hun seksdrive hebben.

Als je een belangrijke meeting hebt

Heb je stress voor een belangrijk moment waar je moet presteren? Wees je zenuwen de baas en doe iets waar je heel relaxed van wordt. Het is in zo’n geval eigenlijk heel effectief om je zinnen te verzetten met seks. Niet alleen is vrijen goed voor je ego, ook ben je totaal ontspannen, want je verliest (spier)spanningen. Zo loop je die meeting in met een relaxed en zelfverzekerd gevoel.

Na het sporten

Na een work-out ben je vaak helemaal opgeladen en zit je lekker in je vel. Het perfecte moment voor seks dus. Uit onderzoek van de University of Texas blijkt dat de bloedtoevoer down under maar liefst 169 procent hoger is na een pittige training. Hierdoor kun je extra opgewonden raken. Ook zorgt sporten voor een piek aan adrenaline in je lijf waardoor je libido stijgt.

In een hotel

Kinderen, een drukke baan en tal van andere verplichtingen: je agenda is zo vol dat seks er vaak bij inschiet. Als jullie eindelijk een moment rust hebben, zitten jullie liever op de bank te Netflixen of duiken jullie vroeg je bed in. En nee, dan niet voor wat hete actie, maar om bij te slapen. Geef je liefdesleven een boost door meer solo-tijd voor je partner en jou in te plannen. Boek bijvoorbeeld een weekendje weg in een (luxe) hotel.

Net na een ruzie

Stop het vuur uit die discussie in een stomende seksscène en je problemen verdwijnen (voor even  in elk geval). Niets werkt beter dan goedmaakseks. Kun je jezelf ertoe zetten en is je partner er ook voor in dan kan een vrijpartij na een ruzie fantastisch zijn. De verbintenis die je voelt tijdens en na de seks versterkt je relatie als je net een rottige aanvaring hebt gehad.

Lees ook: Dít seksstandje past het beste bij jouw sterrenbeeld

Bron: Archief 

Tip van de redactie

Theragun Prime massageapparaat
Theragunpro
Bestel hier