Placeholder

Je bent aantrekkelijker op Tinder als je een baan hebt

Heb je geen baan? Dan is de kans groot dat mannen je op Tinder links laten liggen, omdat ze je dan minder aantrekkelijk vinden…

 

Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek aan de universiteit van Gent onder Tinder-fans. Zo blijk dat mannelijke Tinder-gebruikers vaker een gesprek aangaan met een vrouw die een baan heeft dan met dezelfde vrouw die geen baan heeft.

Lees ook:Hier knappen we op af bij online daten

Onderzoek

Hoe hebben ze dat nu onderzocht? Op de datingapp werden 32 fictieve accounts aangemaakt. Hiervoor werden meest voorkomende namen gebruikt bij 23-jarige mannen (Jens, Michiel, Simon en Niels) en vrouwen (Lisa, Eline, Jana en Melissa). Voor de foto’s werden beeldbanken gebruikt.

De accounts kregen vervolgens dezelfde eigenschappen met uitzondering van hun baan. De ene keer was dat supply chain consultant bij Deloite, management-assistent, verkoper bij een telecombedrijf of ‘between jobs’.

Volgens professor arbeidseconomie, Stijn Baert, werd dezelfde methode gehanteerd als bij zijn onderzoeken naar discriminatie op de arbeidsmarkt. “In dat geval stuur ik valse cv’s naar dezelfde vacatures, ze verschillen enkel op het gebied van migratieachtergrond. Voor dit onderzoek hebben we de valse Tinder-profielen een andere jobstatus gegeven en die laten matchen met echte gebruikers.”

Jobstatus

Volgens hoofdonderzoeker Brecht Neyt blijkt dat mannen niet kijken naar het opleidingsniveau maar naar de jobstatus van een potentiële date.

Hoog opleidingsniveau

Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat vrouwen op de datingapp een voorkeur hebben voor mannen met een hoog opleidingsniveau.

Bron: DeMorgen.be

Gerelateerde artikelen