trouwen

Dit zijn de 4 slechtste redenen om te trouwen

Als je met ‘de ware’ in het huwelijksbootje wil stappen dan moet je dat wel om de goede redenen doen. Dit zijn de slechtste redenen

Je trouwt omdat je iets wilt bewijzen

Trouwen wordt vaak gezien als een succesvolle stap in je leven. Sommigen gebruiken het huwelijk soms als een statussymbool om te laten zien aan anderen, maar ook aan zichzelf, dat ze een succesvolle stap in het leven maken. Zo laat je bijvoorbeeld aan die toch wel leuke ex zien dat jij verder bent gegaan met je leven. Sommigen trouwen om aan het juk van de familie te ontkomen en te laten zien dat ze het allemaal wel zelf kunnen.

Maar waarom moet je jezelf nou zo bewijzen. Zeg nou zelf: is dit een goede reden om in het huwelijksbootje te stappen?

Lees ook:Deze 3 onverwachte dingen maken iemand aantrekkelijker

Trouwen om iemand te verzorgen of om zelf in de watten te worden gelegd

Het kan een heel veilig gevoel geven om iemand te verzorgen of om zelf verzorgd te worden. Maar het wordt een ander verhaal als je juist op zoek gaat naar iemand die kan doen wat je niet eens voor jezelf kan doen. En het is ook niet goed als je op zoek gaat naar iemand om diegene te helpen, terwijl ie het eigenlijk best zelf kan… Voor je het weet, ben je compleet afhankelijk van de ander, of die ander van jou. De balans in de relatie is dan ver te zoeken en zeker geen goede basis voor een lang en gelukkig huwelijk.

Jan Smit En Liza Plat gelukkig getrouwd
Al jaren gelukkig getrouwd: Jan Smit En Liza Plat

Trouwen voor je zelfvertrouwen

Je droomprins is eindelijk op je pad gekomen. Hij is alles wat jij niet bent en je hebt het gevoel dat je nu pas compleet bent. Maar eigenlijk zouden de alarmbellen moeten klinken, want blijkbaar ben je niet tevreden met jezelf en ben je dat nu pas wel door die ander. Toch is het beter als je ook in je eentje tevreden bent met jezelf en dat je geen relatie nodig hebt om je zo te voelen.

Lees ook: de natuur in als medicijn

Trouw niet, omdat de tijd gaat dringen

Niets vervelender als je op het zoveelste huwelijksfeestje de vraag krijgt voorgeschoteld: ‘En? Waar is de liefde van jouw leven? Nog steeds niet gevonden?’ Het stomste wat je kunt doen, is je je aan de eerste de beste date te binden, omdat iedereen om je heen al is gesetteld.

Het is misschien lastig, maar probeer je niet op te laten jagen. Wees zeker van je zaak voordat je de grote stap neemt!

Lees ook: dit vinden vrouwen het minst leuk tijdens het vrijen

Beeld GettyImages/ Instagram Jansmit Bron: Psychologytoday.com

Tip van de redactie

Zou je graag willen dat je relatie meer in balans komt? Lees dan eens de bestseller: Liefde is een werkwoord.Zo ontdek hoe je kan omgaan met positieve en negatieve gevoelens in een relatie. Je komt te weten welke fasen er in een huwelijk zijn. Of het mogelijk is om een langdurige relatie nog te veranderen. En nog veel meer. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Alfons Vansteenwegen

Gerelateerde artikelen