Invloed liefdesrelatie valentijnsdag

Deze mensen hebben grote invloed op jouw liefdesrelatie

Jij bepaalt zelf natuurlijk wie je het leukst vindt en op wie je valt, maar er zijn mensen in je omgeving die meer invloed op jouw liefdesrelatie hebben dan je denkt!

Uit onderzoek van sociaal wetenschapper Anne Brons blijkt dat je ouders een grote invloed hebben op je hebben. Volgens haar wordt jouw beslissing of je nu liever wilt samenwonen in plaats van te trouwen of andersom onder andere bepaald door de opleiding van je ouders. Wie had dat gedacht?

Brons: “Als je ouders gescheiden zijn dan ga je eerder samenwonen dan trouwen. Je staat vaak negatiever tegenover het huwelijk.”

Lees ook:Oproep: heb jij vragen over je relatie of je seksleven?

Scheiden

Ook blijkt dat jongvolwassenen met hoogopgeleide ouders een grotere kans hebben om te scheiden. Volgens Brons heeft dat te maken met het feit dat die ouders vaak liberalere normen en waarden hebben en een echtscheiding vaker wordt geaccepteerd dan bij jongvolwassene met lager opgeleide ouders.

Onderzoek

Voor het promotieonderzoek werden er deelnemers in 20 landen ondervraagd. Per land waren er 2.000 tot 10.000 deelnemers die de vragen hebben beantwoord.

Het relatiespel

relatiespel

Bestel hier

Bron: NOS.nl