Man En Vrouw Op Een Date 1000x1440

De beste datingtips voor je eerste date

Heb jij binnenkort een eerste date en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Zorg voor een goede eerste indruk

Onderzoek wijst uit dat we binnen een fractie van een seconde een oordeel over iemand vellen. De eerste indruk heeft invloed op hoe betrouwbaar we iemand vinden en hoe aantrekkelijk en aardig we die persoon vinden. Denk dus kort na over de eerste indruk die je wil maken. Dat gaat niet alleen over je uiterlijk, maar ook over wat je zegt of doet. 

Stel vragen, maar niet teveel

Voorkom dat je date op een interview gaat lijken. Natuurlijk mag je vragen stellen om iemand beter te leren kennen en interesse te tonen, maar stel vragen met mate. Een manier om dit te voorkomen is door open vragen te stellen in plaats van gesloten vragen. Een open vraag nodigt uit voor een leuk gesprek.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Deze tip ligt natuurlijk voor de hand, maar we willen hem toch graag nog een keer benoemen. Trek kleding aan waarin jij je fijn voelt en die jouw figuur het beste laten uitkomen. Zorg dat je hebt gedouched van te voren en doe een lekker geurtje op. 

Drink niet te veel

Als je teveel drinkt verdwijnen veel remmingen die je van nature hebt. De kans dat je daardoor dingen doet waar je later spijt van krijgt is groter. Daarnaast is een dronken man- of vrouw meestal niet zo aantrekkelijk. Gewoon niet doen dus. Houd het bij een paar wijntjes of biertjes aan het begin van de avond of beter nog, drink niet. Samen drinken kan altijd nog, als je elkaar beter kent.

Toon interesse

Zorg dat jullie gesprek in balans is als het gaat over het tonen van interesse. Praat niet alleen over jezelf, maar toon interesse in je date en laat hem of haar vertellen over zijn of haar passies en dromen en andere dingen die hij of zij heeft meegemaakt.

Geef complimenten

Iedereen houdt van complimenten. Kom je erachter dat je iemand leuk vindt op de eerste date, geef dan een compliment. Zo toon je je waardering. Zorg er wel voor dat je niet overdrijft. Iemand overladen met complimenten is ook niet de bedoeling en komt onnatuurlijk over. 

Raak elkaar subtiel aan

Vind je hem of haar leuk, raak elkaar dan subtiel een keer aan tijdens de date. Dat is een hele eenvoudige maar effectieve manier om aantrekkelijker gevonden te worden. Als je iemand aanraakt word je positiever ingeschat. Zo pak je het aan: begroet je date met drie kussen en doe hetzelfde bij het afscheid. Leg je hand snel op zijn of haar schouder als hij of zij een grapje maakt.

Wees positief

Straal positiviteit uit. Niemand zit te wachten op iemand die alleen maar klaagt over zijn of haar leven en negatieve vibes brengt. Vertel dus over de leuke kanten van je leven en laat de moeilijke kanten buiten beschouwing. Moeilijke gesprekken kun je beter bewaren voor later, als je date een echte relatie wordt. Na hoelang daten een relatie ontstaat kan verschillen, maar meestal duurt het zo’n twee tot vier maanden om van daten naar een relatie te gaan.

Lach veel

Door veel te lachen kom je sympathieker over en voelen mensen zich tot je aangetrokken. Wil je dat je date zich aangetrokken tot je voelt, lach dan veel. Als vrouw doe je er goed aan om veel te lachen om zijn grapjes. Daarmee geef je hem bevestiging en dat is wat hij net zoals de meeste mannen zoekt.

Maak oogcontact

Wil je wat extra spanning opbouwen? Maak dan oogcontact. Dat is de veiligste en meest effectieve manier om te flirten tijdens een eerste date. Overdrijf er ook niet mee, maar houd het subtiel. Zo laat je merken dat je interesse hebt en bouwt de spanning zich langzaam op.

Boek Logan Ury Ad 1

Tip van de redactie

BoomBrush elektrische tandenborstel
Boombrush Ad
Boombrush 1 Ad
Bestel hier