liefde

5 lovehacks voor je relatie

Laten we je meteen waarschuwen: deze lovehacks kunnen je helaas niet helpen als je relatie al heel slecht is. Ze zijn meer bedoeld om een gezonde relatie in tijden van hectiek goed te houden…

Ook al hebben jullie een goede relatie als het leven even hectisch is, dan loert het gevaar dat je elkaar uit het oog kunt verliezen. Om dat te voorkomen hoef je echt geen rare sprongen te maken. Deze lovehacks zijn redelijk eenvoudig uit te voren en je hoeft ook niet alles samen te doen.

Lees ook:5 dingen om te onthouden als je relatie niet lekker loopt

1. Ruzie? Probeer zo objectief mogelijk te doen

Dat klinkt natuurlijk heel makkelijk, maar dat kan in het heetst van de strijd soms best lastig zijn. Maar toch… probeer een conflict een te zien door de ogen van een derde partij. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat stellen die over hun ruzie iets opschreven en het vanuit het perspectief van een derde persoon die het beste met iedereen voorheeft, bekeek het gelukkigst in hun relatie zijn.

2. Raak je partner zo vaak mogelijk aan

Even een hand vasthouden, een aai over de rug, een kus op de wang… Het zijn van die kleine dingen die je snel kunt doen, ook al ben je enorm druk en die net even de band tussen jullie kan verstevigen.

3. Investeren in je relatie

Neem af en toe een momentje en realiseer ook eens hoeveel je partner heeft geïnvesteerd in jullie relatie en de dingen die hij heeft gedaan om je gelukkiger te laten voelen.

Uit onderzoek blijkt dat als je dit af en toe doet, dat je veel meer waarde hecht aan jullie relatie. En het hoeven geen grote dingen te zijn, het kunnen ook kleine dingen zijn, zoals een cadeautje, een lieve brief etc.

4. Zie ruzie als een kans om te groeien

Je hebt knallende ruzie en jullie zijn totaal met elkaar oneens en opeens schiet het door je hoofd: ‘Misschien zijn we wel niet voor elkaar bestemd’. Toch kun je het beter positief benaderen, zoals: hoe kunnen we hier samen uit komen?  Zo kun je bijvoorbeeld van elkaar leren tijdens een ruzie. Dus probeer even afstand te nemen van wat de ander zegt en probeer je in te leven in de ander. Of zoals als eerder gezegd: bekijk jullie ruzie eens door de ogen van een derde persoon.

5. Denk niet altijd meteen negatief over de ander

Stel je stuurt een berichtje naar je lief en er wordt niet meteen gereageerd, dan kun je denken van ‘wat een flapdrol’. Maar als je weet dat de ander echt een goed persoon is, dan kun je er ook heel anders over denken. Want misschien heeft de ander het heel erg druk, is zijn telefoon leeg, of misschien is er een vergadering? Probeer in ieder geval niet meteen van het negatieve uit te gaan.

Volgens experts kan het interpreteren van het gedrag veel zeggen over hoe we over iemand denken en kan dat van invloed zijn op de relatie.

Boekentip

Een van de beste boeken over relaties
BESTEL HIER

Tekst Santé, beeld GettyImage

Tip van de redactie

ASICS GT-2000 Sportschoenen
Asics Sportschoenen Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen