seks menstruatie

4 tips voor een daverend potje seks tijdens je menstruatie

‘Een echte schipper bevaart ook de rode zee.’ Of is dat het laatste waar je aan denkt tijdens je menstruatie? Met deze vier tips beleef jij een daverend potje menstruatieseks.

1. Fysiek staat niks je in de weg

Medisch gezien zijn er geen redenen om geen seks te hebben tijdens je menstruatie. Sterker nog: seks kan menstruatieklachten verlichten. Doordat het stofje endorfine vrijkomt in je hersenen, kun je pijn als minder overheersend ervaren. Daarnaast is zijn je vagina en vulva beter doorbloed tijdens je menstruatie, waardoor seks juist prettiger en intenser kan voelen. Voor de ‘rotzooi’ hoef je het ook niet te laten. Er zijn speciale menstruatiecups en tampons die je gewoon kunt blijven dragen tijdens een potje vrijen.

Lees ook:Menstruatie maakt je negen dagen per jaar minder productief

2. Bespreek het met je partner

Ga er niet vanuit dat je partner walgt van seks tijdens je menstruatie. Uit een onderzoek van mannenblad Men’s Health blijkt dat mannen ook tijdens deze periode van de maand wel te porren zijn voor seks. Met name als het hun vaste partner betreft. NPO3 vroeg bedpartners van menstruerende personen naar hun mening over het ‘bevaren van de rode zee’. De helft zei er geen problemen mee te hebben.
Laat je dus niet tegenhouden door schaamte, maar vraag op de man af hoe je bedpartner in de wedstrijd staat. Uiteindelijk komen er wel meer lichaamssappen kijken bij een vrijpartij, die we over het algemeen wél accepteren en niet ‘vies’ vinden.

3. Je zou het zomaar leuk kunnen vinden

Ben je nieuwsgierig geworden en is je partner enthousiast, dan wordt het tijd om er gewoon voor te gaan. Begin rustig aan, in een positie die het minste vloeien veroorzaakt, zoals de missionarishouding. Je wilt je niet bezig hoeven houden met vlekken in je lakens, dus zorg dat er een handdoek klaarligt of doe het in de douche. Forceer niks. Als blijkt dat het toch niet werkt voor jou of je partner, dan is het prima om ermee te stoppen of over te gaan op een andere handeling die wél goed voelt. Ook als jullie al in the heat of the moment zitten.

4. Doe het veilig

Ondanks dat je ongesteld bent, bestaat de kans dat je zwanger raakt. Als je menstruatie lang duurt, kan deze overlappen met ovulatie. Daarnaast kan sperma in je lichaam 3 tot 5 dagen overleven. Ook soa’s laten zich niet tegenhouden door de rode zee.

Bron: Health.com

Genieten van menstruatieseks zonder knoeiboel? Probeer dan deze menstruatiecup:

Menstruatiecup 500x500 1
Shop

Of deze speciale tampon zonder touwtje, die je gewoon kunt dragen tijdens een potje vrijen

Beppy Tampon 500x500 1
Shop

Gerelateerde artikelen