Image 10

Nieuw schooljaar: 5 tips voor een relaxte start

De vakantie is voorbij. Iedereen gaat weer naar school. Dat is natuurlijk even wennen, maar ook leuk. Starten in een nieuwe groep, klasgenootjes weer zien. Met deze tips zorg je voor een relaxte start van het schooljaar.

In samenwerking met Studira

1. Vaste bedtijd

Dikke kans dat je kind later dan normaal naar bed gaat in zomervakantie. Helemaal prima natuurlijk, want in deze periode kan hij ‘s ochtends ook wat langer slapen. Maar als je kind (weer) naar school gaat, is dat er niet meer bij. Het is dan weer goed om structuur aan te brengen met een vaste bedtijd. Zo weet je zeker dat je kind voldoende slaap krijgt. Dit komt zijn concentratie, maar ook groei en stemming ten goede.

2. Samen schoolspullen shoppen

Bij een nieuw schooljaar horen ook nieuwe spullen. Misschien is broodtrommel aan vervanging toe, zijn er nieuwe zaalgymschoenen nodig en de rugzak versleten. Plan een dagje in om al dit soort schoolspullen te shoppen. Niet alleen een leuk uitje, maar ook de perfecte manier om je kind weer enthousiast te maken om naar school te gaan. 

3. Oefenen met Studira

Gaat je kind (straks) naar de bovenbouw? Misschien vindt hij dat stiekem best een beetje spannend. Om zijn zelfvertrouwen te vergroten, is Studira een fijn oefenplatform. Je vindt er duizenden adaptieve oefeningen voor groep 6, 7 en 8. Zo kan je kind vanuit huis het hele schooljaar door onbeperkt oefenen met rekenen en begrijpend lezen. Ook kun je persoonlijke doelen instellen en oefenen met schooltoetsen zoals Cito, ROUTE8, IEP en meer. 

Hoe werkt het?

Of je nu je kind (meer) zelfvertrouwen wil geven, moeite heeft met rekenen of toetsen spannend vindt: Studira is hét oefenplatform. Je kiest allereerst een onderwerp en zet een doel. De oefeningen passen zich vervolgens aan het niveau van je kind aan. Ook fijn is dat elke vraag uitleg heeft, zodat je kind begrijpt hoe hij tot het juiste antwoord kan komen. Dit motiveert, maar geeft je kind ook vertrouwen. Ontdek hier nog meer over hoe Studira werkt.

Nog even de voordelen op een rij:

  • Persoonlijke leerpaden: je kind volgt een persoonlijk leerpad
  • Onbeperkt oefenen: er zijn duizenden oefeningen per onderwerp, ook kan je kind schooltoetsen oefenen
  • Structuur voor je kind: je kind kan zich stap voor stap verbeteren, zonder te verdwalen 

Probeer nu 14 dagen gratis 

Nieuwsgierig naar Studira? Probeer nu 14 dagen gratis. Daarna kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Studira is van de makers van Squla en ontwikkeld door onderwijsexperts. 

4. Zorg voor ontspanning

Weer beginnen met school is terug in het ritme, maar zorg dat er genoeg momenten zijn van ontspanning. Vaak is het de eerste weken na start van de school nog heerlijk buiten, ook ’s avonds. Maak bijvoorbeeld na het avondeten nog even samen een avondwandeling. Of duik samen de keuken in en maak iets klaar wat nog doet denke aan de vakantieperiode. Zo kan je kind de spanning na een lange schooldag ook beter loslaten. Bovendien zijn dit soort momenten ook ideaal om even ‘in te checken’ hoe de dag is gegaan. 

5. Voorkom drukke agenda’s

Als school begint, start ook vaak de buitenschoolse opvang, sport en andere hobby’s. Om goed het overzicht te behouden, is een planbord of gezinsplanner bijna onmisbaar. Zo kan het hele gezin zien wat de week gaat brengen. Van de korte en lange dagen op school tot sportlessen en verjaardagen. Ook kun je eventueel op de planner afspraken rondom schermtijd en huiswerk visueel maken. 

Probeer nu 14 dagen gratis 

Nieuwsgierig naar Studira? Probeer nu 14 dagen gratis. Daarna kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Studira is van de makers van Squla en ontwikkeld door onderwijsexperts.