storm corrie

Pas op: Gladys en Herman komen eraan

Het nieuwe stormseizoen is vorige maand begonnen. Stormen waarvoor het KNMI een code oranje of rood voor windstoten uitgeeft, krijgen sinds 2019 een naam. In sommige gevallen kan een storm ook bij code geel een naam krijgen. Na Corrie en Dudley en Eunice raast nu Franklin over het land. Daarna zijn Gladys en Herman aan de beurt.

Storm Franklin trekt over Nederland en is daarmee de derde storm deze week. Mocht er na Franklin nog een vierde storm komen, dan krijgen Dudley, Eunice en Franklin er met Gladys een zus bij. En na Gladys is Herman aan de beurt.

Twee dagen eerder raasde Eunice nog over het land. Deze storm is vernoemd naar de Amerikaanse wetenschapper en vrouwenrechtenactiviste Eunice Newton Foote. Zij stelde in 1856 dat CO2 de temperatuur op aarde kon verhogen en legde hiermee de basis voor de klimaatwetenschap.

Het KNMI wil bewust meer vrouwen opnemen in de namenlijst voor stormen. Daarom is dit jaar onder andere ook de stormnaam Corrie voorbij gekomen, vernoemd naar Nederlands eerste vrouwelijke meteoroloog Corrie van Dijk uit Schiedam.

Bron: KNMI/ Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

stormparaplu
Stormparaplu
Klik hier

Lees ook…

Shop tip: stormparaplu’s

Badrituelen waarmee je optimaal ontspant

Eet minder suiker en leef langer

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen