Afbeelding1

Badrituelen waarmee je optimaal ontspant

Veel mensen hebben een bad, maar nemen niet altijd de tijd om ervan te genieten. Omdat ze het druk hebben of omdat ze het een gedoe vinden. En dat terwijl je juist ontspant, van een kwartiertje in bad zitten. Met een paar badrituelen wordt je tijd in de badkamer nóg meer ontspannen.

Effectief?

Natuurlijk, met een boek in bad is twee vliegen in één klap slaan. Je leest een lekker boek en je wordt schoon in bad. Hetzelfde geldt voor een tijdschrift of je telefoon. Maar als je deze drie gewoon niet meeneemt de badkamer in, dan is in bad gaan nog veel meer ontspannen. Doe je ogen dicht en denk helemaal nergens aan. Zodra je uit bad komt, kan dat ene berichtje ook nog wel beantwoord worden.

Me-time

Heb jij dat ook, dat je in de badkamer in je eigen stoombubbel zit? Niemand die de deur open mag trekken en zeker niemand die naar binnen mag kijken van buitenaf. Heb jij een raam, dan hang je daar goedkope jaloezieën voor. Je houdt daarmee de buitenwereld buiten en kan even helemaal jezelf zijn. Binnenstormende huisgenoten weer je met het slot op de deur. Dat ene moment in het warme bad is voor jezelf.

Een koud of warm glas

Zit je graag lang in bad, dan moet je ook voor de inwendige mens zorgen. Neem bijvoorbeeld een kop kruidenthee mee. Of juist een koel glas water. Daar fris je enorm van op. Ga jij toch voor die thee, kijk dan eens naar het effect van de verschillende kruidentheeën. Met de ene thee bereik je iets heel anders dan met de andere. Het liefst maak je thee van verse kruiden. Of van verse gember, dat is bijna overal goed voor.

Functionele geur

Tot slot wat je in het bad doet. Je kunt kiezen voor badschuim, maar wat nog lekkerder is, is jezelf trakteren op een heerlijke badolie. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor lavendelolie, wat voor extra ontspanning zorgt. Of je houdt meer van eucalyptus, een olie die zorgt voor extra reiniging. Alle essentiële oliën hebben een functie. Daarnaast is het belangrijk dat jij hem lekker vindt ruiken. Alleen al omdat je dit badmoment hebt om tot jezelf te komen.

– Dit artikel is een partnerbijdrage –

Gerelateerde artikelen