Hoofdpijn

Nieuw onderzoek: 1 op de 6 mensen heeft vandaag hoofdpijn

Er is een groot onderzoek gedaan naar hoofdpijn en wat blijkt? 1 op de 6 mensen heeft as we speak last van hoofdpijn. Auw…

Helaas kennen we het maar al te goed: die zeurende pijn achter je ogen na een hele dag achter je laptop, de doffe hoofdpijn na een slapeloze nacht of het misselijkmakende gebonk van een kater. Hoofdpijn komt nu eenmaal héél vaak voor in allerlei soorten en maten. Noorse wetenschappers doken daarom in de hoofdpijn-research van de jaren ’60 tot 2020 om een nieuw beeld te scheppen van deze vervelende kwaal. De onderzochte personen waren in de meeste studies tussen de 20 en 65 jaar oud.

Ruim een miljard

Het blijkt dat as we speak 1 op de 6 mensen wereldwijd hoofdpijn heeft; dat zijn ruim een miljard mensen. Vrouwen hebben vaker last dan mannen. Zo ervaart 17% van de vrouwen migraine tegenover 8.6% van de mannen. Hoofdpijnen van meer dan 15 dagen per maand komen ook vaker voor bij vrouwen, namelijk bij 6% tegenover 2.9% bij mannen.

De wetenschappers concluderen hiermee dat hoofdpijn een enorm probleem is voor de volksgezondheid. Hun studie is bedoeld als basis voor verder onderzoek naar waarom mensen hoofdpijnen ervaren en wat de beste behandelingen hiervoor zijn.

Bron: BioMed Central

Tip van de redactie

Theragun Prime massageapparaat
Theragunpro
Bestel hier