zon genieten

Zo kun je toch van de zon genieten als je op werk zit

Nou moe, schijnt de zon lekker, moet jij weer aan de slag! Hoe kun je toch nog een beetje van de zon genieten, terwijl je de hele dag op je werk zit?

 

Als je op je werk zit, hoef je natuurlijk niet de hele dag binnen te blijven. Er zijn vast wel een paar momenten dat je buiten een frisse neus kunt halen, en niet alleen tijdens een pauze. Ook buiten kun je soms iets nuttigs doen.

Lees ook:Work-out in de lunchpauze

Plan een vergadering buiten de deur

Zit er een leuke koffietent inclusief terras bij je werk in de buurt? Plan die eerstvolgende vergadering buiten de deur bij dat leuke koffietentje inclusief terras. Wandel er naartoe, bestel een lekkere koffie met iets erbij en vergaderen maar! Door buiten de deur te vergaderen, komen er vast andere leuke gespreksonderwerpen naar boven, of juist hele goede ideeën voor het werk.

Als je weer terug bent op kantoor voel je je weer helemaal fris en fruitig en kun je je weer helemaal focussen.

Telefoneer buiten

Heb je een belangrijk telefoontje te plegen. Zoek dan niet naar een lege ruimte op je werk waar je dat ongestoord kunt doen, maar ga eens even lekker naar buiten. Er zijn vast genoeg plekjes waar je ongestoord kunt bellen.

Bureau bij het raam

Handig dat veel kantoren steeds vaker gebruik maken van flexplekken. Zodra het zonnetje schijnt, kun je het beste een plek kiezen dichtbij het raam, waarbij je goed naar buiten kunt kijken en kunt genieten van de omgeving. Zo blijkt uit onderzoek dat werknemers die dichtbij een raam zitten actiever zijn, langer kunnen slapen en ook een kwalitatief betere slaap hebben dan werknemers die ver van een raam zitten.

Buiten lunchen

De lunchpauze is natuurlijk ook het ideale moment om even te genieten van de buitenlucht en de zon. Dus ook al heb je lunch mee of lunch je met het team binnen, neem de tijd om buiten een ommetje te maken. Onderzoek wijst uit dat 20-30 minuten buiten ervoor zorgt dat het stresshormoon cortisol daalt. Toch lekker als je na een wandelingetje weer ontspannen aan de slag kan!

Gerelateerde artikelen