Kalknagels Hoefbevangen Remco Sikkel

Zo kom je van je kalknagels af. En het werkt echt!

Deze tip komt van een paardenhoefverzorger. Hoeven zijn namelijk te vergelijken met onze nagels. En ook paarden krijgen last van hun ‘nagels’. Wat wij kalknagels noemen, zijn eigenlijk schimmelnagels. Bij de drogist kun je allerlei middeltjes kopen om op je nagels te smeren en op internetfora wisselen mensen allerlei tips uit om van die schimmelnagels af te komen. Niks helpt. Maar bij paarden helpt wel een heel handig huismiddeltje en nu blijkt dat zelfde huismiddeltje ook bij mensen prima te werken. Een echt paardenmiddel dus.

Zo kom je van je van je kalknagels – ook wel schimmelnagel genoemd – af. Dit is wat je nodig hebt:

  1. Een plantenspuit (6 euro)
  2. Een fles natuurazijn (4 euro)
  3. Deze essentiële olie (8 euro)
  4. Lavendelolie (7 euro)
  5. Eucalyptusolie (8 euro)
  6. En tea tree oil (7 euro)
  7. Een stevige ijzeren vijl of een elektrische nagelvijl (30 euro)

Lees ook: weg met de stress in 2024

In totaal ben je ongeveer 40 euro kwijt, maar daar doe je vervolgens zeker twee jaar mee. Na een jaar zijn je schimmelnagels verdwenen, en het jaar erna hou je het nog een beetje bij om te zorgen dat je kalknagel niet meer terugkomt.

Lees ook: hoe kom je van zwemmers eczeem af?

En dit is wat je volgens de hoefverzorger doet: Vul de plantenspuit met azijn en wat water. Doe van elke olie ongeveer 10 of 20 druppels bij het mengsel. Het maakt niet echt uit in welke verdeling je alles in de plantenspuit gooit, want daarna schudt je de fles en elk ingrediënt heeft een sterk schimmeldodende werking.

Lees ook: krachttraining 5 redenen om er vandaag mee te beginnen

Pedicure en kalknagels

Vijl je nagels zo dun mogelijk. Dat gaat het beste met de elektrische vijl en je kunt het daarna bijhouden met de ijzeren vijl. Je kunt ook bij een pedicure je kalknagel zo dun mogelijk laten vijlen. Sowieso is het een goed idee om met gele nagels of kalknagels naar een medisch pedicure te gaan.

voeten kalknagels

Schimmelnagels behandelen met plantenspuit

Spuit elke ochtend en elke avond met de plantenspuit over je nagels. Als je dat boven een wasbak doet (voet op de wasbak-rand zetten als je een beetje lenig bent), kun je daarna met een doekje ook gelijk de wasbak schoonmaken:)

Vijl je nagels een keer per week – of laat ze regelmatig door een pedicure behandelen. Herhaal dit vijlen tot je nagels zijn uitgegroeid en vergeet niet om twee keer per dag met de plantenspuit je nagels nat te maken. Maak foto’s van je nagels om het verloop bij te houden. Op de foto zie je na een tijdje echt dat je nagels weer mooi zacht en roze worden.

voeten schimmelnagel kalknagels behandeling remco sikkel hoefverzorger

Heb geduld, want het duurt zeker een jaar voor je nagels in hun geheel zijn vervangen. Hou je nagels daarna bij met een standaard nagelsetje.

Bron: hoefbevangen.info, advies paardenhoefverzorger

Paarden Hoeven Remco Sikkel Laminitis Paardenhoeven

Lees ook: dit is waarom appelazijn zo gezond is

Tip: nagelknipper

Heb je last van een ingegroeide teennagel, kalknagels of wil je dat je teennagels er na een knipbeurt eens een keer mooi en rond uitzien? Dan ben je bij de FreshDragon nagelknipper aan het goede adres. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES