Stoov 2

Zo creëer je de perfecte filmavond voor het hele gezin!

De dagen zijn kort en het is buiten guur en nat: het perfecte moment voor een gezellig filmavondje met je gezin! Een goede manier om gezellig en knus quality time door te brengen met elkaar. Met een goede voorbereiding kun je nog beter genieten van een geslaagde filmavond. Wat hier allemaal bij komt kijken hebben wij voor je op…

De dagen zijn kort en het is buiten guur en nat: het perfecte moment voor een gezellig filmavondje met je gezin! Een goede manier om gezellig en knus quality time door te brengen met elkaar. Met een goede voorbereiding kun je nog beter genieten van een geslaagde filmavond. Wat hier allemaal bij komt kijken hebben wij voor je op een rijtje gezet. 

Zo kies je een leuke film

Het lijkt eenvoudig, maar een geschikte film uitkiezen kan nog best lastig zijn. Ieder gezinslid heeft waarschijnlijk zijn of haar eigen voorkeur wat het moeilijk maakt om een knoop door te hakken. Het kan helpen om met elkaar een thema te kiezen, bijvoorbeeld komedie, thriller of kerst

Komen jullie er samen echt niet uit? Dan zijn er verschillende opties die het uitkiezen van de film een stukje vereenvoudigen. Organiseer een kleine loting of wijs iemand aan die de film uit mag kiezen. Natuurlijk wel zo leuk dat als er meerdere filmavonden plaatsvinden, iedereen uit het gezin een keer aan bod komt om een film te introduceren.

Verder zijn er filmuitzoek-generators die jullie kunnen helpen bij het kiezen van een film op basis van voorkeuren voor o.a. genres en favoriete acteurs. Ook leuk: Netflix heeft de optie ‘Play Something’ waarbij er willekeurig een film voor jullie wordt gekozen.

Gezelligheid en warmte

Met een beetje extra warmte en gezelligheid wordt de filmavond gegarandeerd een groot succes. Zorg daarom voor fijne zitplekken van waaruit iedereen de tv goed kan zien. Maak het extra comfortabel met onder andere (zit)kussens, kleedjes en voor extra comfort tijdens koude winterdagen: een warmtedeken

Trek daarbij comfortabele kleding aan of spreek met elkaar af om in pyjama te kijken. Ben je al in kerstsferen en is de keuze gevallen op een kerstfilm? Trek dan je warme wollen kersttrui of kerstsokken aan! Door de gordijnen dicht te doen sluit je je helemaal af van de buitenwereld. Sfeerverlichting en kaarsjes maken een knusse gezinsavond compleet.  

Onmisbaar: lekkere snacks 

De film is gekozen, voor iedereen is een knusse en warme plek gecreëerd: de filmavond kan beginnen! Maar een filmavond is natuurlijk niet compleet zonder iets te knabbelen. Denk aan popcorn (favoriet bij vrijwel iedereen), maar ook snoepjes, chips en ijsjes doen het goed. Doe de snacks in een schaaltje zodat je geen storend gekraak hoort van verpakkingen.

Indien je liever voor een gezonde snack gaat kun je kiezen voor groente of fruit met een gezonde dip. Maak de gekozen hapjes samen met je kinderen van tevoren klaar zodat je vanaf de start van de film onafgebroken kunt genieten. Kiezen jullie ervoor om tijdens het avondeten de film te bekijken? Kies dan voor bijvoorbeeld pizza of kleine tapas hapjes die je makkelijk vanaf je schoot kunt eten. En last but not least: zorg er ook voor dat er voor iedereen iets te drinken klaar staat.

Bij de voorbereidingen voor het eten kunnen ook de jongste kinderen meehelpen door samen boodschappen te doen, mee te helpen met het maken van de hapjes en door al het lekkers in de filmhoek neer te zetten. Leuke voorpret!

Organiseer een afterparty

Kunnen jullie geen genoeg krijgen van de filmavond en wil je na afloop van de film met elkaar nagenieten? Organiseer een korte quiz na de film, inclusief een klein prijsje voor de winnaar. Iedereen zal met nog meer aandacht de film bekijken en het zorgt voor een gezellige afsluiting van de filmavond. 

Met deze tips kun je een heerlijke filmavond organiseren die zorgt voor verbinding voor het hele gezin, zowel voor als tijdens en na de film!