927354374 2100x1440

Zelf tanden bleken met deze simpele tips

Voor veel mensen is een stralend witte lach een schoonheidsideaal. Je tanden kunnen verkleuren doordat je bijvoorbeeld rookt, veel koffie en thee drinkt of door bepaalde medicatie. Steeds vaker hoor je van mensen om je heen dat zij hun tanden hebben laten bleken. Heb jij niet datzelfde budget maar wil je wel je tanden witter maken? Volg dan de volgende tips om je tanden zelf te bleken!

Tanden bleken met een tandenbleekset

Om donkere vlekjes en verkleuringen op je tanden te verhelpen kun je een tandenbleekset gebruiken. Je kunt deze kit gemakkelijk online kopen of bij de drogist in de buurt. Per set verschilt de inhoud, maar over het algemeen kun je er vanuit gaan dat er in een goede kit een bleekgel, een bleeklamp, een shade guide en een bitje in zitten. Met de shade guide kun je vergelijken welke kleur jouw tanden voor en na de behandeling hebben om te checken of de behandeling het gewenste effect heeft gehad. Vaak zit er in een tandenbleekset een handleiding, die je gemakkelijk kunt volgen om je tanden te bleken.

Tanden bleken met whitening tandpasta

Omdat er ook risico’s kunnen zitten aan het gebruik van een tandenbleekset, kan het zijn dat je daar liever niet mee aan de slag gaat. Juist om deze reden zijn er whitening tandpasta’s op de markt gebracht! In de supermarkt of de drogist kun je deze speciale tandpasta’s scoren. Tijdens het poetsen zorgt deze tandpasta er voor dat je tanden langzaam meer gaan glimmen. Door deze glans lijkt het alsof je tanden een stuk witter zijn. Whitening tandpasta reinigt ondertussen ook nog eens je gebit, een dubbele win-win!

Tanden bleken met huishoudmiddelen

Wil je geen geld uitgeven aan het bleken van je tanden? Dan kun je ook prima aan de slag met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Je kunt bijvoorbeeld met kokosolie 15 minuten door je mond spoelen voor wittere tanden. Nadat de olie tijd heeft gehad om zich te hechten aan afvalstoffen in je gebit, spuug je deze uit. Je zult meteen kunnen genieten van een frissere en wittere tanden!

Verder kun je ook je tanden poetsen met baking soda. Dit goedje neutraliseert de zuren die aanwezig zijn in je mond en doordat het poeder lichtjes schuurt, wordt de grauwe aanslag weggepoetst. Om je tandglazuur niet aan te tasten, is het belangrijk om maximaal één keer per twee weken je tanden te poetsen met baking soda. 

Nog een manier om je tanden te bleken met dingen die je toch al in huis hebt liggen is met een mengsel van zout en citroensap. De combinatie van de twee ingrediënten zorgt ervoor dat je tandsteen en andere vlekken verdwijnen en dat je tanden ook witter worden. Je tanden zijn na het poetsen met dit middeltje wel heel kwetsbaar, dus wacht hierna minimaal een half uur met eten.
Je kunt dus op veel verschillende manieren thuis tanden bleken wanneer je hiervoor niet naar een professional wilt. Door thuis je tanden te bleken kun je geld besparen en je kunt de handelingen herhalen om het voor jou gewenste resultaat te behalen!

Dit is een gesponsord artikel.