Carrot Cake 1000x1440

Wordt worteltaart echt van wortels gemaakt?

Wie houdt er nou niet van een heerlijk stuk taart? Volgens mij zijn er weinig mensen die niet van taart houden. Dat is ook niet zo raar, want er zijn natuurlijk hartstikke veel verschillende soorten taarten. Er is voor ieder dus wel wat wils.

Van de bekende taarten zoals appeltaart en kwarktaart tot de opkomende taarten zoals redvelvet en worteltaart. En gesproken over de worteltaart: waarom wordt deze taart zo populair én zit er wel echt wortel in verwerkt? Lees vooral verder!

Wat zit er allemaal in een worteltaart?

Worteltaart klinkt natuurlijk hartstikke gezond, maar zit er nou eigenlijk wel echt wortel in een worteltaart? Een worteltaart heet natuurlijk niet voor niets een worteltaart, dus ja: er zit zeker wel wortel in. En ook niet zo weinig. Het verschilt natuurlijk per recept en verhouding, maar vaak gaat er wel 400 gram aan wortels in. Maar dan is de grote vraag natuurlijk: is deze taart dan ook gezond? Er zit dan misschien wel ontzettend veel wortel in de taart, maar dit wordt wel weer gecombineerd met veel suiker en andere ingrediënten. Dus nee, worteltaart is niet per se gezond. Maar wel hartstikke lekker!

Hoe wordt wortel nou eigenlijk verwerkt in worteltaart? De wortels die in de taart verwerkt worden, moeten als allereerst geraspt worden. Deze geraspte wortels worden gemixt in de rest van het deeg en zo wordt het een geheel. Verder zou je de taart nog meer kunnen decoreren met plakjes of stukjes wortel. Zo kan je zelfs leuke figuurtjes snijden uit wortel. 

Verschillende soorten worteltaart

Je kan worteltaart natuurlijk zo lekker maken als je zelf wil. Zo kan je een simpele wortelcake maken. Maar je kan ook wat groter uitpakken door een worteltaart te maken met een heerlijke vanillecrème, die vaak op de bovenkant van een worteltaart zit verwerkt. Deze laag kan je ook in de taart stoppen. Snij dan voorzichtig de taart door het midden en smeer de crème op de taart alsof het een boterham is. Dit kan natuurlijk ook in meerdere lagen. Zo krijg je een laagjesstructuur en de taart wordt hierdoor ook nog eens wat voller van smaak.

Naast deze vanillecrème kan je de taart ook op een andere manier decoreren. Denk bijvoorbeeld aan poedersuiker en geraspte wortel. Deze geraspte wortel kan je natuurlijk ook over de crème strooien. 

Waar kan je worteltaart serveren?

Taart kan natuurlijk overal geserveerd worden. Vaak wordt taart gegeten als er iets te vieren valt, zoals bij een verjaardag, als je iets gehaald hebt of als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Maar eigenlijk past taart in elk moment, want wie houdt er nou niet van taart? Zo mag je je zelf best wel eens verwennen met een heerlijk stuk taart. Gelukkig is worteltaart niet een van de ongezondste taarten. Dus je mag jezelf of je vrienden best wel eens verwennen met een heerlijk stuk worteltaart. Ga je zelf aan de slag of haal je het bij een bakker? Heb je geen zin om zelf te bakken maar heb je zin in een stuk taart van erg hoge kwaliteit? Patisserie Limburgia heeft heerlijke taarten, waaronder de worteltaart. 

Hoelang blijft een worteltaart goed?

Worteltaart is eigenlijk juist lekkerder als je hem even laat staan. Op die manier zullen de verschillende smaken zich met elkaar mengen. Een worteltaart blijft vaak vijf dagen lekker, maar zorg er daarbij wel voor dat je de taart afdekt in een bak. Je kunt de carrotcake zonder topping ook invriezen. Zit je niet te wachten op zo’n groot stuk taart? Dan kan je natuurlijk altijd nog gaan voor een wortelcake, in plaats van een worteltaart.

Dit is een gesponsord bericht.