863672100x1440 (1)

Welk ontharingsproduct past het beste bij jou?

Ontharen kan op allerlei verschillende manieren, maar welke is het beste? Santé testte het voor je uit.

Eigenlijk is het een luxeprobleem, maar soms zie je door de ontharingsproducten het bos (haar) even niet meer. Ga je laseren, scheren, waxen of epileren? En dan heb je nog ontharingscrèmes en dan heb je nog ontharingspads waarbij je een soort handschoen over je harige benen haalt… Enfin, Santé testte vier ontharingsproducten voor je. Uiteindelijk is de beste methode degene die het beste bij jóu past!

Venus Platinum Extra Smooth, Gillette

Vennus Ad

Ontharingsmethode: nat scheren
€ 18,50
Belooft: gladde benen en oksels in een handomdraai met een minimale kans op huidirritaties.
Bijzonderheden: ligt dankzij het metalen handvat steviger in de hand. De mesjes hebben een coatinglaagje en zijn daardoor extra scherp.

+punten: glijdt over de huid en geeft je binnen een paar minuten een zachte, haarvrije huid. Handig: het scheersysteem is geschikt voor alle verschillende navulmesjes van Gillette Venus.
-punten: scheren kan voor huidirritatie zorgen, zeker bij de bikinilijn. Ook houdt het gladde resultaat van een scheerbeurt slechts één tot twee dagen.

BESTEL HIER

Lumea Prestige BRI956, Philips

Philips Lumea Ad

Ontharingsmethode: IPL (Intense Pulsed Light)
€ 425
Belooft: tot acht weken een haarloze huid door de huid tweewekelijks te behandelen met lichtflitsen.
Bijzonderheden: wordt geleverd met verschillende opzetstukken voor onder meer de oksels en bikinilijn. Via de bijbehorende app kun je een behandelschema opstellen (én herinneringen aanzetten, zodat je geen behandelingen vergeet).

+punten: geeft langdurig resultaat, waardoor je weken geen omkijken hebt naar je benen, oksels en bikinilijn.   
-punten: het is tijdens het behandelen lastig te zien welke zones je al hebt ‘geflitst’, waardoor je al gauw delen overslaat of dubbel behandelt. Het apparaat is duur in aanschaf.  

 

Probeer

Smooth & Silky Rechargeable Ladyshave, Remington

Remington Ladyshave Ad

Ontharingsmethode: elektrisch scheren
€ 44,99
Belooft: een extra gladde huid dankzij de scherpe, open mesjes. 
Bijzonderheden: heeft een strip die verrijkt is met amandelolie, voor een zachte huid. De ladyshave kan in combinatie met scheergel worden gebruikt. 
+punten: kan mee onder de douche. Werkt snel, effectief en pijnloos. 
-punten: het gladde resultaat is van korte duur.

Probeer

Wax Strips, Parissa

Waxstrips Ad

Ontharingsmethode: harsen
€ 12,20
Belooft: binnen een paar minuten haarvrije benen, oksels en bikinilijn, geschikt voor beginnende en ervaren waxers.
Bijzonderheden: met natuurlijke, huidvriendelijke ingrediënten, waaronder bijenwas en castorolie.
+punten: de wax hecht goed aan de haartjes, waardoor je ze snel en effectief verwijdert. Het gladde resultaat houdt tussen de twee en vier weken.
-punten: harsen is een pijnlijk klusje.

Probeer

Ontharingscrème In Shower, Kruidvat

Kruidvat Ontharingscreme Ad

Ontharingsmethode: crème
€ 2,99
Belooft: een gladde huid binnen zes minuten, waarvan je het merendeel van de tijd onder de douche doorbrengt.
Bijzonderheden: de ontharingscrème is dankzij de toevoeging van aloë vera en rozenbottelolie zacht voor de huid en ook geschikt voor de gevoelige huidtypen. Wordt geleverd met een sponsje, om de crème aan te brengen en te verwijderen.
+punten: de crème laat zich makkelijk verdelen en afspoelen. Een goedkope keuze.
-punten: voor een gladde huid moet je alle haartjes bedekken onder een dikke laag crème. Je mist al gauw wat haartjes, waardoor het resultaat niet 100% smooth is. Ook de onaangename geur is een minpunt. 

2-in-1 Advance Satin Set, Carmen

Carmen Ad

Ontharingsmethode: epileren en elektrisch scheren
€ 29,99
Belooft: een haarvrij lichaam door te epileren of scheren.
Bijzonderheden:
geeft je de mogelijkheid epileren af te wisselen met elektrisch scheren. De epilator bevat 18 pincetten die de haartjes met wortel en al verwijderen.  
+punten: de epilator zorgt voor wekenlange gladde benen en oksels. Vriendelijk geprijsd.
-punten:
het epileren doet behoorlijk pijn en is – wanneer je een écht gladde huid wenst – een tijdrovend klusje. 

Probeer

Forever haarloos met laser-ontharen
Geen zin om met een scheermes, tube ontharingscrème of epilator aan de slag te gaan? Dan kan laser-ontharen een oplossing bieden. Deze permanente ontharingsmethode vernietigt de haarzakjes, waardoor haartjes niet meer terug groeien en je na een aantal behandelingen definitief gedag zegt tegen ongewenste haargroei. Laseren wordt weleens verward met IPL, maar bij laser-ontharen wordt met sterkere lichtflitsen ‘geschoten’ dan bij IPL, waardoor het laserlicht dieper in de huid doordringt. Dit zorgt voor betere, snellere resultaten dan IPL. Wat IPL en laser-ontharen wel gemeen hebben: de behandelingen hebben helaas geen zin wanneer je lichtblond, grijs of rood haar hebt. Deze haarkleuren absorberen het licht onvoldoende. Wanneer je laser-ontharen overweegt, heb je veel geduld en een gevulde portemonnee nodig. Voor een optimaal resultaat ben je al gauw een jaar bezig, waarin je acht tot tien behandelingen nodig hebt.  Een laserbehandeling van de onderbenen kost gemiddeld € 200 per behandeling, voor de oksels betaal je gemiddeld € 50 per behandeling. 

Tekst: Carlijn Biesemaat