Koffie Notitieboek Pen 1000x1440

Waarom koffie ook tijdens thuiswerken belangrijk is

Drink jij normaal gesproken op kantoor flink wat kopjes koffie per dag? Als je inmiddels wat meer thuiswerkt, betekent dit niet dat dit niet meer mogelijk is. Koffie tijdens het thuiswerken heeft namelijk diverse voordelen. Waarom koffie ook tijdens thuiswerken belangrijk is? Wij zetten hieronder een paar goede redenen op een rij!

Het is lekker

Een hele simpele reden om gewoon koffie te blijven drinken tijdens het thuiswerken: het is lekker! Als jij dol bent op dit geliefde drankje, dan gaat er haast niets boven een lekker kopje. Voordat je begint met werken, in de pauze of gewoon even tussendoor: het kan allemaal. Om optimaal van je kopjes koffie te genieten tijdens het werken thuis, is het wel belangrijk om te beschikken over een goede koffiemachine en lekkere koffiebonen. Als je nog op zoek bent naar heerlijke koffiebonen, dan zijn deze koffiebonen bij Kaldi zeker het proberen waard.

Koffie is goed voor de gezondheid

Koffie heeft ook verschillende voordelen voor de gezondheid, waardoor het zeker geen kwaad kan om een paar bakjes per dag te drinken. Aan welke gezondheidsvoordelen je kunt denken? Denk aan het voorkomen van diabetes type 2, het verlagen van de kans op bepaalde type kanker en het verminderen van je risico op hart- en vaatziekten.

Verhoogt de productiviteit

Nog een reden om koffie te blijven drinken als je thuis aan het werk bent, is omdat het de productiviteit verhoogt. Door koffie te drinken word je alerter in plaats van dat je een echte dip krijgt tijdens het werken. Het is niet voor niets zo dat bijvoorbeeld heel veel mensen ervoor kiezen om ’s ochtends als ze nog vermoeid zijn even een bakje te nemen. Door de cafeïne in de koffie word je alerter en dit zorgt ervoor dat je productiever te werk gaat. 

Ideaal om even pauze te nemen

Als je thuiswerkt is het belangrijk om pauzes te nemen, net zoals je op kantoor doet. Het is echter ook mogelijk dat je nauwelijks pauze neemt, of maar heel even kort. Als je thuis aan het werk bent voelt het misschien onnodig om voor een langere tijd pauze te nemen. Koffie is hier de ideale oplossing voor! Door even een kopje koffie te drinken neem je even afstand van je werkzaamheden, al is het maar voor heel kort. Werken er nog meer mensen thuis? Dan is het ook een manier om tussen het thuiswerken door even interactie met anderen te hebben.

Past ook in je dieet

Wil je afvallen en volg je een dieet? Wellicht denk je dan dat koffie niet goed in je dieet past. Echter is niets minder waar. Als je kiest voor dit drankje zonder suiker en melk dan bevat een kopje koffie maar weinig calorieën. Je hoeft die kopjes koffie dus echt niet te schrappen uit je routine als je op dieet gaat. Als je geen melk of suiker toevoegt past het prima in een gezonde leefstijl!

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er dus meerdere redenen om ook koffie te drinken tijdens het thuiswerken. Haal dit dus niet uit je routine als je het gewend bent om tijdens je werk even een paar bakjes koffie te nemen. Het heeft tenslotte diverse voordelen!

Dit is een gesponsord artikel.