Buitenlucht Gezond

Waarom in de buitenlucht zijn gezond is voor je

Maak een boswandeling, ga de natuur in of ga relaxen in jouw achtertuin: jouw vrije tijd doorbrengen in de buitenlucht is gezond. In de buitenlucht kunnen we namelijk helemaal tot rust komen, waardoor onze fysieke en mentale gezondheid een boost krijgt. Hieronder zetten wij vijf redenen op een rij waarom je eens meer moet genieten van de buitenlucht.

1. De buitenlucht is gezonder

Hier kijk je waarschijnlijk niet raar van op: de buitenlucht is gezonder dan de binnenlucht. En de lucht binnen is soms wel vijf keer ‘viezer’ dan de buitenlucht. Dit komt natuurlijk omdat er in huis geleefd wordt. Er dwarrelt stof rond, er komt weinig ventilatie aan te pas en vaak is de luchtvochtigheid niet heel hoog. Ook wordt er natuurlijk schoongemaakt met chemische schoonmaakmiddelen en er wordt gekookt. En hier brengen we dan vaak negentig procent van onze dag in door, terwijl we dat eigenlijk moeten omdraaien. Ruil de bank in de woonkamer dus eens om met de luxe tuinmeubels onder de overkapping en geef jouw gezondheid een oppepper.

2. Frisse lucht vermindert stress

Dankzij de natuur kunnen we ons beter ontspannen. Dat heeft onder andere te maken met de rustgevende geluiden om ons heen, denk maar aan de tjirpende vogels en het geluid van de wind. Jouw hartslag daalt, net als de het stofje cortisol en de spanning op jouw spieren. Redenen genoeg om eens een rondje in het park te wandelen.

3. Gratis vitaminen

De zon geeft jou gratis vitaminen. Wanneer jouw lichaam in contact is met de zon, wordt er vitamine D aangemaakt. Dit is onder andere goed voor jouw immuunsysteem, de spieren en stevige botten en tanden. Ga dus eens lekker in jouw achtertuin zitten op de Borek tuinmeubelen en laat de warme zonnestralen op jou inwerken. Een eenvoudige en ontspannende manier om jouw lichaam een handje te helpen.

4. Je wordt creatief

Jouw hersenen zullen blij zijn wanneer je veel tijd doorbrengt in de buitenlucht. Je wordt namelijk creatief wanneer je in de natuur bent. Vooral als het gaat om een nieuwe omgeving. Hierdoor kun je inspiratie opdoen en waarschijnlijk kom je thuis met boordevol nieuwe ideeën. Bovendien worden jouw zintuigen weer even geprikkeld wanneer je een frisse neus haalt. 

5. Je gaat meer bewegen

Veel mensen die de natuur opzoeken gaan daarheen voor een sportieve activiteit. Ze maken een wandeling in het park of gaan hardlopen in het bos. Met andere woorden: de natuur zorgt ervoor dat we in beweging komen. En we weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk beweging is voor het menselijk lichaam. Trek daarom jouw wandel- of hardloopschoenen aan en ga de natuur in!

Dit is een externe seo bijdrage 2022