veranderen is goed voor je

Waarom veranderen soms goed voor je is

Veranderen kan soms moeilijk zijn – je brein is geprogrammeerd om vast te houden aan wat bekend is.

Ondanks dat het bekende fijn en veilig voelt, is soms veranderen goed voor je. Wanneer je in staat bent om regelmatig kleine, positieve veranderingen in je leven door te voeren, zul je merken dat je makkelijker uit je comfortzone komt. Je daagt jezelf uit en probeert andere manieren van denken, doen en zijn uit en dat levert je altijd iets op: nieuwe ervaringen, nieuwe gedachten of nieuwe skills. Veranderen zorgt ervoor dat je blijft leren en jezelf ontwikkelt, waardoor je jezelf uiteindelijk beter leert kennen en beter weet wie je bent en wat je wilt. Daarbij maakt openstaan voor veranderingen je flexibeler: wanneer de ervaring je leert dat je iets prima aankunt, ook al heb je het niet eerder gedaan, geeft dat zelfvertrouwen. Je krijgt meer lef om iets te ondernemen en om nieuwe mensen, ervaringen en situaties in je leven toe te laten.

De beste tijd om te veranderen is nu

Doe jij wat je wilt doen en ben je waar je wilt zijn? Of zijn er misschien dingen die anders en beter kunnen? Als alles lekker loopt, voel je misschien niet de neiging om jezelf en je leven eens kritisch onder de loep nemen. Toch is dit het moment om dat juist wél te doen.

Wanneer je vanuit kalmte, rust en balans elke dag streeft naar positieve verbeteringen, is het makkelijker om die switch te maken. Je hebt immers geen stress of zorgen aan je hoofd, en je voelt je sterk en happy. Dat is het beste vertrekpunt en dé succesformule om eens een frisse wind of change door je leven te laten blazen.

Lees ook: Zo zorg je dat je veranderingen doorvoert

Dit artikel verscheen eerder in het maartnummer van 2018 | Tekst: Bregtje Knaap | Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen