Smiling Woman Teeth 1000x1440

4 tips tegen aanslag op je tanden

Heb je last van die vervelende verkleurde plekjes op je tanden? Met deze tips voorkom je dat.

Belangrijk is het verschil tussen aanslag en verkleurde tanden. Aanslag zit op de tand en kan daarom vrij makkelijk verholpen worden. Als je tand van binnenuit verkleurd is, is dat een stuk lastiger. In het laatste geval kun je het best advies inwinnen bij je tandarts.

Heb je last van verkleurde aanslagplekjes op je tanden? Check dan of je de volgende dingen al doet:

1. Zorg goed voor je gebit
Om aanslag zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk om goed voor je tanden te zorgen. Poets je tanden twee keer per dag, stook tussen je tanden en ga regelmatig op controle bij de tandarts. Het meest efficiënt poets je met een elektrische tandenborstel. Beweeg je tandenborstel niet te snel over je tanden, maar laat de bewegingen van de borstel hun werk doen.

2. Drink water na je koffie of thee
Drink na je kop koffie of thee een glas water of spoel je mond.

3. Voeg melk toe aan je thee
De universiteit in Alberta heeft onderzoek gedaan naar tandverkleuring door thee. Er werden tanden in thee met en zonder melk gelegd. Na 24 uur bleken de tanden die in thee met melk hadden gelegen minder verkleurd. Hoe dat kan? Het zou komen door een eiwit dat in melk zit. Deze hechten zich aan de stof (tannine) in thee die voor verkleuring zorgt. Goed nieuws als jij je thee graag met melk drinkt.

4. Ga regelmatig naar de tandarts
De halfjaarlijkse controle is goed om je gebit gezond te houden, maar de tandarts kan ook de aanslag verwijderen, of stuurt je daarvoor door naar de mondhygiëniste. Daarna kun je het zelf bijhouden.

 

Tip van de redactie

BoomBrush elektrische tandenborstel
Boombrush Ad
Boombrush 1 Ad
Bestel hier