File 1000x1440

Tips om minder in de file te staan

In de file staan: niemand wordt er natuurlijk blij van. Het kan hartstikke vervelend zijn als je ergens naartoe moet gaan, maar je kan aansluiten in een grote rij aan auto’s. Er zijn echter een aantal tips die je kunt gebruiken om voortaan minder in de file te staan. Op sommige momenten is het namelijk mogelijk om file zoveel mogelijk te vermijden. Benieuwd naar deze tips? Wij sommen ze hieronder voor je op.

Check de situatie op de weg voor je vertrekt

Om minder in de file te staan, is het slim om de situatie op de weg te checken voordat je vertrekt. Het is maar een kleine moeite, maar kan jou wel een hoop ellende besparen. Door de situatie op jouw route te checken, kun je erachter komen of er momenteel al veel file is of dat er een ongeluk is gebeurd. Als je hiervan op de hoogte bent, kun je wellicht van route veranderen om sneller bij je eindbestemming aan te komen. Vooraf kun je het checken op je telefoon en onderweg kun je de huidige situatie in de gaten houden door naar de radio te luisteren.

Probeer de spits te vermijden

Hoewel het niet altijd mogelijk is, is het wel slim om de spits zoveel mogelijk te vermijden. Zowel de ochtend- als de avondspits is vaak enorm druk en je kunt hierdoor rekenen op files. Als je hier niet mee te maken wilt hebben, is het dus slim om buiten deze spitsen te rijden. Mocht niet nodig zijn om rond deze tijden de weg op te gaan, doe dat dan ook niet. Ga als het even kan wat eerder of later weg, zodat je buiten deze drukte op de weg bent.

Probeer meer thuis te werken

Sinds de coronacrisis is thuiswerken steeds populairder geworden. Als dit mogelijk is bij jouw werk, dan is het ook zeker iets wat je vaker kunt doen. Als je normaal gesproken heel veel in de file staat, is het tenslotte fijn om niet iedere dag de weg op te hoeven. Kijk dus of het mogelijk is om één of meerdere dagen per week thuis te werken. 

Ga niet met de auto

Een andere goede tip om minder in de file te staan: ga niet met de auto. Als dit voor jou een optie is, is het zeker iets om over na te denken. Kun je met de fiets naar je werk? Dan is dit een absolute aanrader, want zo kun je files ontwijken. Ook reizen met het openbaar vervoer is een goede mogelijkheid, al kan het zo zijn dat je dan iets langer onderweg bent. Waar je ook nog aan kunt denken, is het behalen van je motorrijbewijs. Je kent het tenslotte vast wel dat jij in de file staat en motorrijders hier zo langs rijden. Als dit iets is wat jou ook enorm fijn lijkt, is het een goed idee om met de motor de weg op te gaan. Naast het behalen van je motorrijbewijs is het dan wel van belang dat je veilig de weg op gaat. Hiervoor is het belangrijk om te beschikken over onder andere een motorhelm en veilige motorkleding.

De file vermijden is in sommige situaties dus zeker mogelijk. Als je heel veel in de file staat, is het zeker geen slecht idee om deze bovenstaande opties te overwegen. Filerijden is allesbehalve fijn, dus als dit voor jou verminderd kan worden is dat natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

Dit is een gesponsord artikel.