Detox Sapkuur

Reset je lichaam met déze 3-daagse detox

Of onze online redacteur Chantal een 3-daagse detox wilde doen? Ze had het nog nooit gedaan en wilde het wel een keer uitproberen? Jij ook? Maak kans op een 3-daagse detoxkuur van de Detoxkoning of maak gebruik van de megakorting die we jullie mogen geven!

“Ik heb last van een onrustige huid, slaap niet echt erg goed en ik ben een beetje vroeg begonnen aan de pepernoten. Ik denk dat het heel goed is voor mijn lichaam om eens lekker te ontgiften. Wie weet helpt het tegen mijn kwaaltjes?

Ik mag een 3-daagse Detox Sapkuur van de Detoxkoning doen. Het belooft dat het een perfecte methode is om je lichaam goed te reinigen en weer efficiënt te laten werken. Door tijdelijk te stoppen met vast voedsel, krijgt het lichaam de tijd om zich volledig te richten op reiniging en herstel van organen, weefsels en cellen. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk raak je een hoop overtollig afval kwijt.

‘Dat is wat mijn lichaam nodig heeft’, denk ik meteen! Ik besluit dat ik op een dinsdag wil beginnen, dan kan ik vrijdag weer een beetje opbouwen en in het weekend weer normaal eten.

Wennen

Voordat je begint, moet je je lichaam laten wennen aan de sapkuur voor een optimaal resultaat. Van Nathalie, oprichter van de Detoxkoning krijg ik het advies om een paar dagen van tevoren te minderen met zware maaltijden, omdat dan de overgang voor je lichaam naar een sapkuur te groot wordt. Dat kan resulteren in hoofdpijn en misselijkheid.

Ik moet op zondag en maandag producten als kaas, vlees, alcohol, koffie, zwarte thee en geraffineerde suikers zo veel mogelijk late staan. Zondag werd het lastig. Ik had een verjaardag en waar het eigenlijk op neerkomt: ik heb alles gehad wat ik eigenlijk had moeten laten staan. Maandag compenseer ik met fruit, een vers gemaakte pompoensoep en een salade… Hopelijk is dat genoeg om de hoofdpijn en misselijkheid te voorkomen.

Dag 1

Dag1

’s Ochtends vroeg worden de Detox Sapkuur bij me afgeleverd. In het pakket zitten 9 verschillende soorten groente- en fruitsappen, voedingssupplementen, 3 zakjes detox thee, 3 citroenen en een gebruiksaanwijzing.  Wat opvalt zijn de namen van de sapjes ‘Crazy Carrot’, ‘Happy Bunny’, ‘Monkey Fruit’… je wordt er wel vrolijk van!

Volgens de gebruiksaanwijzing moet ik ’s ochtends alle voedingssupplementen innemen. Ik begin heel onbevangen aan het tarwegras. Ik heb het nog nooit gehad, dus schrik een beetje af van de geur én van de smaak. Dit is echt niet lekker! Dan neem ik een shotje aloë vera, knijp ik een halve citroen in lauw water uit en neem dan ook meteen de multivitamine en chlorella in. De chlorella, hoor ik ban Nathalie, bindt zware metalen zodat ze niet achterblijven in je lichaam. Het helpt je lichaam te ontgiften en versterkt je immuunsysteem.

Mijn eerste sapje is de Crazy Carot van sinaasappel, rode paprika, wortel en limoen. Het sapje moet ik voor 12 uur op hebben, want dat is het volgende sapje aan de beurt. Elk uur neem ik een kopje. Het sap is echt lekker en vult aardig. Om 12 uur wacht ik nog even voordat ik met de volgende begin: de Pink Splash met aardbei, biet, tomaat en wortel. Ik stel het telkens een beetje uit, want ik ben geen fan van biet. Om 13 uur waag ik me eraan, en de rillingen lopen over mijn rug. Dit wordt een zware dobber tot 16 uur, want dan mag ik aan de volgende en laatst sap van de dag beginnen. Die tweede krijg ik niet helemaal op. Ik vind biet echt niet te pruimen, dus helaas. Gelukkig houd ik het vol tot in de namiddag als ik aan mijn derde begin en wat een mooie naam, de Green Goddess. Zo hoop ik me te voelen als ik deze kuur beëindig… Later op de avond neem ik kleiwater, een krachtige ontgifter voor je lichaam. Het is net alsof ik een kleimasker drink. Heel raar. Het zit dan ook overal tussen mijn tanden. Dat wordt extra goed flossen vanavond. ’s Avonds heb ik moeite om in slaap te komen. Zou mijn lichaam in de war zijn van deze eerste sapdag?

Dag 2

Dag2

Ik begin weer mijn ochtendritueel met tarwegras, supplementen en citroenwater. Nu gaat het iets minder onbevangen dan gisteren. Nu ik weet hoe tarwegras smaakt, neem ik het een beetje met frisse tegenzin in. Mijn eerste sap van de dag, de Lola, is gelukkig erg lekker. Om 11 uur is mijn sapflesje leeg, en ik heb enorme trek… Ik besef dat het wat moeilijker gaat worden vandaag. Om de trek te onderdrukken neem ik nog maar een kopje detoxthee. En ga weer voor de 5e keer naar het toilet deze ochtend. Ik heb nog nooit zoveel geplast!

Eindelijk is het 12 uur en mag ik aan het volgende sapje beginnen: Happy Bunny. Een heerlijke sap met sinaasappel, framboos en rode paprika. Prima te doen, maar dat komt denk ik ook omdat ik steeds meer trek krijg. Om 15 uur is de fles alweer leeg. Mijn maag maakt knorgeluiden. Pfff, ik vind het lastig worden en het is nog maar dag 2!

Ook voel ik een lichte hoofdpijn opkomen. Dus ik wat extra glazen water, maar de hoofdpijn blijft. Zou dat komen omdat ik me niet goed genoeg heb voorbereid?

Gelukkig ben ik druk met werk en neem ik pas rond 17 uur een kopje van mijn laatste sap van die dag: Clean & Green van spinazie, wortel, brocolli en limoen. Best te doen, wel wat spinazie-achtig. Tijdens het koken gaat het even mis. Ik maak voor mijn gezin verse bolognesesaus. Tijdens het snijden van de wortels, zit er ineens een worteltje in mijn mond. Ik heb het niet eens door, totdat ik mijn hand weer de wortelzak in zie gaan. Wat doe ik nou! Oeps? Kan dat kwaad? Het is een wortel, maar het is wel vast voedsel… Ik neem snel nog een kopjes Clean & Green.

Dag 3

Dag 3

De laatste dag is aangebroken. Ik heb nog steeds last van lichte hoofdpijn. Ik denk dat mijn lichaam echt een beetje in de war is van al dit gezonds. Toch vind ik de smaak van de sappen echt wel lekker. Ook mijn eerste sap gaat er snel in. De Perfect Skin met komkommer, appel, banaan en peterselie is heerlijk fris. Een van mijn favoriete sappen tot nu toe! Maar natuurlijk, is deze ook zo op. Om 10.30 is de fles leeg. Dat wordt afzien tot 12 uur als ik weer aan de volgende mag beginnen. De visioenen van een simpele bruine boterham met kaas worden steeds sterker. Ik heb het weer moeilijk en vindt het lastig om niet alvast aan de middagsap te beginnen: Energy Boost.

Om 12 uur weet ik niet hoe snel ik de dop mag opendraaien. Ik heb zó’n enorme trek! Toch voel ik me wel energieker. Ik heb weer niet zo heel goed geslapen, maar het lijkt alsof dat ik daar nu minder last van heb.

Ook al is het advies om tijdens de detox rustig aan te doen met bewegen, in spring ik toch even op de fiets naar de stad voor een afspraak. Als ik thuiskom, heb ik er spijt van. Ik ben iets te actief geweest merk ik, en krijg daardoor alleen maar meer trek. Ik maak de fles bietensap van de eerste dag op. Wie had dat gedacht! Niet lekker, maar het vult weer even totdat ik vanaf 16 uur aan mijn laatste sap begin, de Mokey Fruit met appel, banaan, avocado en citroen. Deze is ook echt lekker! Dus de fles is snel leeg.

In de avond vind ik het moeilijk om te beheersen als ik mijn kids en man aan de pepernoten zie. Nog even volhouden!

Na de Detox Sapkuur

Ik voel me echt prima na deze dagen. Ik heb het gevoel dat ik heerlijk gezond bezig ben geweest en dat mijn lichaam deze reset echt kon gebruiken. Het advies is om rustig aan te beginnen met vast voedsel. Fruit en groente en misschien een cracker, is wat er eigenlijk op het menu zou moeten staan. Maar ik kan me niet zo goed beheersen. Ik neem een bruine boterham met kaas. Iets waar ik zo ontzettend veel zin in had! En hij is lékker! Ik laat het bij een boterham en doe verder rustig aan. De volgende dag eet ik weer normaal en ben ik er trots op dat ik het toch maar even heb gedaan!

Winactie

Wil jij ook zo’n 3-daagse Detox Sapkuur doen? We mogen een sapkuur ter waarde van € 120,- euro weggeven. Dit moet je ervoor doen: volg De Detoxkoning op Instagram én vul onderstaand formulier in voor maandag 19 oktober 2020.

Korting

Wil je niet wachten? Santé mag een korting geven op deze 3-daagse Detox Sapkuur. In plaats van € 120,- euro, betaal jij slechts € 80,- inclusief bezorging in Nederland. Mail naar detoxkoning@gmail.com en vermeld de kortingscode SANTE2020.

Tekst: Chantal Anthonio-van Kalsbeek

Win een Detox Sapkuur van de Detoxkoning

Gerelateerde artikelen