Metaalsmaak In Je Mond

De oorzaken van een metaalsmaak in je mond

Heb je last van een metaalsmaak in je mond? Hier zou het door kunnen komen.

1. Metaalsmaak in mond omdat je verkouden bent

Een verkoudheid kan je smaak beïnvloeden, vooral als je holtes verstopt zijn. Soms proef je smaken niet meer, maar het kan er ook voor zorgen dat je last hebt van een metaalsmaak.

2. Je bent zwanger

Als je zwanger bent, kun je plotseling een afkeer hebben van bepaalde geuren en smaken. Je smaakpapillen worden beïnvloedt door de hormonen. Daardoor kun je plotseling het idee hebben alsof je een stuk metaal in je mond hebt.

3. Je gebruikt medicijnen of vitaminen

Sommige medicijnen hebben als bijwerking invloed op je smaak. Ook medicijnen tegen verkoudheid of (multi)vitaminen waar veel koper, zink, calcium of ijzer in zit, kunnen zorgen voor een metaalsmaak.

4. Je hebt problemen met je gebit

Als je niet goed poetst en flost, kun je last krijgen van bloedend tandvlees. Dat kan zorgen voor een vieze smaak. Ook kan een infectie ervoor zorgen dat de bloedtoevoer naar je tong vermindert end dat kan ook invloed hebben op je smaak.

5. Er is iets ernstigers aan de hand

Vaak gaat de metaalsmaak na een paar dagen weg. Blijf je er last van houden, wees dan alert. Dan Een metaalsmaak kan soms veroorzaakt worden door een achterliggende neurologische aandoening. Neem bij twijfel contact op met je huisarts.

Beeld: GettyImages, tekst Santenl

Tip van de redactie

Tandartsen adviseren momenteel de Oral-B-iO omdat geen enkele andere tandenborstel zo grondig je tanden reinigt. Zou je graag twee van die Oral-B iO elektrische tandenborstels willen hebben? Dan kun je voor een gereduceerde prijs black & white kopen. Eentje voor jou en eentje voor jouw partner. Voor meer informatie over deze iO-serie, klik op onderstaande button.