Wallonie 2100x1440 (2)

Ontdek de Belgische Ardennen

Vlak over de grens in België vind je prachtige natuur met superveel bijzondere plekken. Je kunt er wandelen maar ook silent suppen of andere activiteiten doen. Alles om tot rust te komen en op te laden.

Je kunt de boom in

Overnachten in een bed & breakfast is natuurlijk leuk, maar slapen in een boomhut is misschien wel nóg leuker. Bijzonder is het zeker. In het dorp Martilly vind je op het landgoed van Mon lit dans l’ Arbre meerdere sfeervolle treehouses die uitkijken over weides, rivieren en bossen. Slaap je toch liever wat dichter bij de grond? Ga dan voor een comfortabele houten cabaña in het natuurpark van de Twee Ourthes: met houtkacheltje en keukentje, en voor wie nog een tandje luxer wil: een jacuzzi.  

De paden op

Beboste heuvels waar rivieren doorheen meanderen. Gemoedelijke dorpen en stadjes met huizen van natuursteen. Als je van wandelen houdt, kom je helemaal aan je trekken in de Belgische Ardennen en Wallonië. De ene dag loop je op een heuvelrug met prachtig uitzicht over het dal. De andere dag wandel je door gemoedelijke dorpjes, en drink je koffie op het dorpsplein. Er zijn superveel mooie wandelroutes, geschikt voor elk niveau en met verschillende thema’s: van korte dagtochten tot (meerdaagse) langeafstands-wandelroutes, bijvoorbeeld langs trappistenabdijen. 

Onderdompelen

Onderdompelen kun je in water én in de natuur! Een combinatie van rustig wandelen (in stilte) en regelmatig stil-staan om met al je zintuigen de natuur in je op te nemen, wordt ook wel bosbaden genoemd. Raak de bast van de boom eens aan, ruik de geur van het kreupelhout, verwonder je over het wiegen van de takken in de wind. Zo ben je helemaal in het moment aanwezig en kom je echt los van je dagelijkse leven. Om het maximale uit je bosbad te halen (en te voorkomen dat je toch op de automatische piloot door stampt), neem je het ‘bad’ bij voorkeur samen met anderen én onder begeleiding. 

Goedemorgentochtje

Terwijl je rustig met de Rabaska (een grote indianenkano) door het kabbelende water glijdt, zie je de zon boven de vijver en het riet omhoog klimmen. Romantischer wordt het niet. Het waterleven in het natuurgebied de Aquascope van Virelles is heel rijk. Je moet er even vroeg je bed voor uit, maar op dit boottripje teer je de hele dag. Zeker als je ook nog een bijzondere vogel weet te spotten. 

Tip: wil je deze ervaring nog magischer maken? Dan kun je bij Le Chant des Étoiles overnachten in een sphair, dat is een grote ‘luchtbel’ die boven het water uitsteekt. Doordat je erdoorheen kunt kijken lijkt het ’s nachts alsof je onder de blote sterrenhemel slaapt.  

Sssssuppen

Nog zo’n fijne plek op het water: op een supboard op het meer van Nisramont. Omringd door niets anders dan water, bossen en vogelgeluiden kom je helemaal tot jezelf, want deze suptochten (vanaf april) onder begeleiding worden helemaal in stilte afgelegd. Extra uitdaging: neem je hond mee, voor op je board. Of waag je aan een lesje supyoga

Meer Ardennen

Op Visitwallonia.be vind je de leukste uitjes én kortingsbonnen voor in de Belgische Ardennen en Wallonië. 

Dit is een gesponsord artikel.

Bestel hier