persconferentie-mark-rutte

Nog geen goed nieuws na nieuwe persconferentie

Op dinsdagavond 23 maart vond er wederom een persconferentie plaats, waarin minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie de huidige en toekomstige coronamaatregelen bespraken. En helaas konden ze nog geen goed nieuws delen…

Geen versoepeling maatregelen

Helaas raken er nog steeds veel mensen besmet met het coronavirus. Ook worden er nog steeds mensen in het ziekenhuis opgenomen met corona. Daarom kondigden Rutte en de Jonge aan dat de huidige maatregelen nog in stand worden gehouden, in ieder geval tot en met dinsdag 20 april. Ook de avondklak blijft voorlopig gelden. Wel zal deze vanaf woensdag 31 maart vanaf 22.00 uur ingaan in plaats van vanaf 21.00 uur, aangezien het nu langer licht blijft ’s avonds. De avondklok zal vanaf dat moment gelden van 22.00 tot 4.30 uur.

Reisadvies

Het reisadvies blijft ook nog steeds negatief, ook nu de meivakantie in zicht begint te komen. Er mag niet worden gereisd tot en met 15 mei. Reizen naar het buitenland wordt alleen toegestaan als dat noodzakelijk is.

Zelftesten

Voor het onderwijs komen er wellicht zelftesten, zodat docenten en leerlingen zichzelf kunnen testen. Op die manier zouden zij veiliger naar school toe kunnen. Deze zelftesten zullen binnenkort ook worden getest voor evenementen in een proef, waarbij iedereen met een negatieve uitslag het evenement mag bijwonen.

Vaccinaties

Inmiddels zijn we begonnen met vaccineren en zullen, naar verwachting, alle volwassenen die dat willen in juli ingeënt zijn.

Bron: RIVM, Beeld: ANP

Gerelateerde artikelen