hond

Wil je wat doen aan je gezondheid? Neem een hond!

Je kunt letten op je eten, meer bewegen, zorgen dat je genoeg slaap krijgt. Dat alles voor een goede gezondheid, maar je kunt ook een hond nemen!

 

Uit twee recente onderzoeken van de American Heart Association blijkt dat hondeneigenaren langer leven en minder kans hebben op hartproblemen. Vooral voor alleenstaanden zitten er veel voordelen aan het hebben van een deze viervoeter.

Lees ook:Naar buiten met een buurhondje

Onderzoek

Uit de studies blijkt dat de kans om te sterven aan een hartaanval of beroerte sterft bij hondeneigenaren 31 procent lager is. Ook de kans op vroegtijdig overlijden is 24 procent kleiner.

Meer beweging met hond

Onderzoeker Caroline Kramer van de universiteit van Toronto: “Dat komt omdat mensen met een hond meer bewegen. Hierdoor hebben ze een betere bloeddruk en een lager cholesterolgehalte, waardoor de kans om te overlijden door hart- en vaatziekten kleiner is.”

Alleenstaande

Heb je bijvoorbeeld al een hartaanval gehad, zeker als alleenstaande, dan heb je veel baat bij een hond. Uit het tweede onderzoek bij 182.000 hartpatiënten blijkt dat er 33 procent minder kans is op een tweede hartaanval en 27 procent minder kan op een nieuwe beroerte. Wie samenwoont met partner of kind heeft respectievelijk 15 en 12 procent minder kans om opnieuw een hartaanval of een beroerte te krijgen.

Bron: Nieuwsblad.be

Gerelateerde artikelen