guiltypleasures

We willen afvallen maar guilty pleasures niet laten staan

Maar liefst 7 op de 10 Nederlanders heeft als voornemen om in 2020 af te vallen, maar 71 procent is niet van plan om guilty pleasures als een zakje chips, frisdrank of een glas wijn te laten staan…

 

Wordt afvallen dan niet heel lastig? Of maakt een guilty pleasure het juist makkelijker om vol te houden?

Maar liefst 1 op de 3 geeft aan meerdere keren per week te zondigen door ongezonder, meer of vaker te eten dan gepland. 71 procent noemt guilty pleasures een belangrijk onderdeel van hun levensgeluk.

Lees ook:7 tips om minder te snoepen

Favoriete guilty pleasures

Als we aan een guilty pleasure toegeven dan gaan we voor ’s avonds een zakje chips voor de televisie. Tweede favoriet is een glaasje wijn bij het eten en op een derde plek eindigt een blikje frisdrank tussen de middag.

“Gelukkig hoef je je niet alles te ontzeggen om je aan je goede voornemens te houden. Het is juist belangrijk om naar een aanpak te kijken die bij jouw levensstijl past”, licht Olivier De Greve, CEO van WW Benelux, toe. “Wij adviseren een combinatie van gezond eten, beweging en een positieve mindset. Het programma van mijnWW voorziet van advies, recepten en challenges op die drie gebieden. Daarbij wordt ook ruimte geboden aan guilty pleasures. Het is namelijk belangrijk dat je niet het gevoel krijgt alles te moeten opgeven. Een gezonde levensstijl in combinatie met een glaasje wijn of een zakje chips? Dat is dus perfect mogelijk!”

Het onderzoek werd gehouden onder 1.000 Nederlanders tussen de 18 en 79 jaar.

Bron: WW Benelux

Gerelateerde artikelen