Chocolade Ontbijt

Waarom je juist chocolade bij het ontbijt moet eten

Bijzonder goed en smakelijk nieuws voor de zoetekauwen onder ons, die een kilootje of wat kwijt willen raken: chocolade bij het ontbijt helpt namelijk bij het afvallen.

Van je geliefde een flinke bups chocolade gehad, maar was je net van plan wat kilo’s kwijt te raken? Niet getreurd, je hoeft de chocolade namelijk niet te laten staan. Uit onderzoek van Dr. Daniela Jakubowicz uit Tel-Aviv, Israël, blijkt namelijk dat het zelfs beter is om bij het ontbijt iets zoets te eten.

Lees ook:Beter slapen door chocolade?

Zoetekauwen

Haar theorie? Als je iedere ochtend iets zoets eet, kun je dat vervolgens na een paar dagen in de middag en avond weerstaan. Klinkt onrealistisch? Haar theorie berust op onderzoek onder 193 mensen met overgewicht, verdeeld in twee groepen. Beide groepen volgden een streng dieet en na vier maanden waren beide groepen ongeveer hetzelfde gewicht verloren.

Het volhouden van deze levensstijl bleek echter lastig voor de tweede groep, die geen zoetigheid nuttigden bij het ontbijt. De groep die elke ochtend een plak chocoladetaart at had vrijwel geen moeite met het bewaren van het behaalde gewicht.

Met dit in je achterhoofd wordt elk ontbijt een feest.

Tip van de redactie

Masterclass braadpan in pastelkleuren

Braadpan Ad 1
Shop

Gerelateerde artikelen