Tjitske Reidinga

Tjitske probeert wéér te stoppen met roken: ‘Het past niet bij me en toch doe ik het’

Actrice Tjitske Reidinga doet mee aan Stoptober dat binnenkort van start gaat. Ze is al een paar keer gestopt, maar welke keer weer overstag gegaan. ‘Op een gegeven moment denk je laat maar, het lukt toch niet.’

Toch gaat ze het weer proberen tijidens Stoptober, net als andere bn’ers als Estelle Cruijff, Rick Brandsteder, Jörgen Raymann en First Dates-barman Victor.

Lees ook:Wetenschappelijk bewezen: het is nooit te laat om te stoppen met roken

Stoptober

Stoptober is samen 28 dagen stoppen met roken. Uit onderzoek is gebleken dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug.

‘Momentje voor mezelf’

Reidinga: “Het is voor mij geen sociaal ding, maar een momentje voor mezelf. Niemand om mij heen rookt, dus het is ook niet bepaald gezellig. Ik heb hele drukke jaren gehad en associeer het met een momentje rust. In plaats van een lekkere kop sterrenmix, pak ik een kop koffie en een sigaretje.”

‘Sta voor lul’

Toch vindt ze dat roken haar momentjes ook verpesten. “Ik sta echt voor lul dat ik op mijn leeftijd nog rook. Het verpest mijn momentjes eerlijk gezegd ook. Ik denk alleen maar oh wat treurig, houd er nou mee op. Het maakt me onrustig en geeft me een schuldgevoel. Waarom doe ik dit mezelf aan?”

Hopelijk dat het haar, de andere ambassadeurs en iedereen die tijdens Stoptober wil stoppen met roken, eindelijk lukt!

Bron: Linda.nl, Stoptober.nl, beeld: ANP

Gerelateerde artikelen