borstkanker

Het leven tijdens en na borstkanker

‘Wat zie jij er goed uit! Waarom ga je niet mee op familieweekend, je bent toch weer beter?’ Als je de behandeling achter de rug hebt, en je loopt de deur van het ziekenhuis niet meer plat, dan zijn er mensen die niet beseffen dat je als (ex-)patiënt nog kunt worstelen met alle gevolgen die de behandeling van borstkanker met zich mee brengt.

Op het moment dat je de diagnose Borstkanker te horen krijgt, verandert er veel. Niet alleen voor jou, ook voor de mensen in je omgeving. Je hebt zorg nodig. Zorg van een partner, ouders, familie, vrienden en collega’s. Iemand die naar je uitkijkt. Die je steunt als je wankelt en achter je staat als het zwaar is. Die zorg is zo belangrijk. Daarnaast heb je ook de zorg die je ontvangt van zorgverleners. Voor velen is het de eerste keer. Niet wetend wat je precies kan verwachten. Voor sommigen is het al de tweede of derde keer. Anderen hebben gehoord dat ze niet meer beter kunnen worden.

Hoe gaan de zorgverleners om met jouw angst, de bezorgdheid van de mensen in je omgeving. Is die zorg voor elkaar? Voor jezelf maar ook misschien voor je gezin. Borstkanker houdt niet op na 1 of 2 jaar. Borstkanker blijft een lange tijd bij je. Door de lange behandeling, de gevolgen van de behandeling. Misschien wel omdat je niet meer beter kan worden. Door de jaren heen heb je andere behoeftes. Met het programma van het borstkankersymposium krijgen vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hebben gehad de mogelijkheid te geven om lotgenoten te ontmoeten. Ook voor de partners is er een programma samengesteld.

Zaterdag 15 oktober 2022 organiseert Stichting Jij Speelt de Hoofdrol op Landgoed Zonheuvel in Doorn de achtste editie van het Borstkankersymposium.  Het thema van dit jaar is ‘Zorg voor elkaar?’ Het Borstkankersymposium is bedoeld voor vrouwen en mannen in alle fases van behandeling. De sprekers zijn net als alle voorgaande jaren weer gevonden onder patiënten,  specialisten, fysiotherapeut en partners.

Het Borstkankersymposium is van patiënten voor patiënten. In welke fase van behandeling of nazorg je ook zit, je bent van harte welkom en neem gerust een gast mee.   

Borstkankersymposium15 oktober 2022

Tip van de redactie