Coronavaccinatie

Gezond en onder de 60? Waarschijnlijk voor de zomer gevaccineerd

Ben je gezond en onder de 60 dan moet je nog even wachten voordat je aan de beurt bent om te worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Maar als alles goed gaat dan kom je al voor de zomer in aanmerking voor een vaccin.

AD.nl meldt dat gezonde Nederlanders onder de 60 eerder aan de beurt komen voor een vaccin dan gedacht. Uit cijfers van het kabinet zou dat al voor de zomer of anders in de zomer kunnen gebeuren.

Lees ook:Voormalige Amerikaanse presidenten laten coronavaccinatie op tv zien

Nog geen zekerheid

Helaas kan het nog niet helemaal met zekerheid worden gezegd, want het hangt er vanaf of alles zes de vaccins die Nederland heeft gekocht de eindstreep halen. “Bovendien moet je nog kijken of elk vaccin geschikt is voor iedere doelgroep en of de leveringen die nu gepland staan, ook echt gedaan worden. En dat je een vaccin geleverd krijgt, betekent niet dat iedereen meteen gevaccineerd is”, aldus een woordvoerder.

Hoop

Maar er is ook hoop dat het wel gaat lukken voor de zomer:

  • Zo is vaccineren niet verplicht. Er zijn velen die twijfelen en zo kunnen er doses overblijven voor anderen.
  • Dan is er het Janssen-vaccin, dat als enige vaccinproducent hoopt uit te komen met een dosering van een prik in plaats van twee. Als dat gebeurt dan kunnen er in het tweede kwartaal van 2021 dubbel zoveel mensen worden gevaccineerd.

Bron: AD.nl

Gerelateerde artikelen