Gouden Windei

En dit voedingsproduct heeft het Gouden Windei gekregen

Foodwatch heeft ook dit jaar weer een aantal voedingsproducten onder de loep genomen en een daarvan beloont met het Gouden Windei. En dan gaat het over voedingsproducten die valse claims op hun verpakkingen hebben staan.

 

Chocoladepasta voor baby van de producent de Kleine Keuken heeft het Gouden Windei gekregen voor het misleidendste product van 2019. De biologische chocopasta is volgende producent ‘goed voor je kleine’. Maar zo goed is het helemaal niet, want het bestaat uit maar liefst 69 procent uit suikers en vet. Het Voedingscentrum raadt het product zelf af voor baby’s. Foodwatch noemt het zelfs junkfood voor baby’s.

Lees ook: ‘5x voedseldilemma’s

‘Seizoensgroenten’

Op een tweede plaats is de seizoensgroenten van Albert Heijn. De supermarktketen prees bijvoorbeeld de asperges uit Peru en sperziebonen uit Egypte aan als seizoensgroenten.

Geitenkaas is koeienkaas

Ook de derde plaats is voor de Albert Heijn en wel voor de geitenkaasspread, waarin vooral koeienkaas zit.

Vorig jaar

Vorig jaar ging het Gouden Windei naar Coca Cola. Het ‘Smartwater’ was volgende voedselwaakhond niets meer dan duur water.

Leugens op verpakkingen

De Gouden Windei-verkiezing werd tien jaar geleden door Foodwatch in het leven geroepen als protest tegen marketingleugens en claims die op verpakkingen staan en niet worden waargemaakt.

Bronnen: Nu.nl en rtlnieuws.nl

Gerelateerde artikelen