Placeholder

Najaarsdip versterkt door gebrek aan vitamine D

Nu de zomer achter ons ligt, de dagen korter worden en de kleuren buiten veranderen, ligt een herfstdip op de loer. Het is herfst; een tijd waarin veel mensen last krijgen van een najaarsdip. Dat is goed te verklaren, want de hoeveelheid vitamine D in je lichaam speelt hierin een rol.

 

Hoe werkt vitamine D?

Daglicht en zon zorgen ervoor dat vitamine D aangemaakt wordt. In de herfst en winter is het daglicht echter zwak en schijnt de zon minder vaak, waardoor je lichaam nauwelijks vitamine D aanmaakt. Sommige mensen hebben een hogere vitamine D behoefte, zoals kinderen tot 4 jaar, zwangere vrouwen, ouderen of mensen met overgewicht. Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld door hun werk of kleding onvoldoende zon- en daglicht opvangen en daardoor minder vitamine D aanmaken. Denk hierbij aan mensen die veel ’s nachts of binnen werken, mensen met een getinte of donkere huidskleur of wanneer de huid grotendeels bedekt is. Voor al deze mensen is het belangrijk om extra vitamine D binnen te krijgen.

Vitamine D is namelijk essentieel voor een goede gezondheid; voor het behoud van sterke botten en tanden, zorgt voor een goede weerstand én speelt een rol bij het behouden van sterke spieren. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat er een link bestaat tussen vitamine D en een (herfst)dip. Wanneer je lichaam onvoldoende met zonnestralen in contact komt en daardoor niet genoeg vitamine D aanmaakt, zoals in de herfst en winter, kun je vitamine D aanvullen via je voeding.

Levertraan

Vitamine D zit onder andere in ei, margarine en vette vis (haring, sardientjes, makreel en zalm), evenals Omega-3. Je moet echter voldoende van deze voedingsmiddelen eten om voldoende vitamine D en Omega-3 binnen te krijgen. Vette vis is daarnaast niet bij iedereen favoriet. Visolie met vitamine D biedt dan uitkomst. Dit bevat, naast de standaard Omega-3 vetzuren, ook toegevoegde vitamine D. En die Omega-3 vetzuren worden ook weer aangeraden voor kinderen, zwangere vrouwen en veganisten. Twee vliegen in een klap dus!

Plantaardige vegan Omega-3 algenolie vitamine D3 capsules

Als je vegetarisch of veganistisch eet, moet je er extra op letten dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Speciaal voor hen zijn er plantaardige vegan Omega-3 algenolie vitamine D3 capsules. Vitamine D3 kwam altijd uit dierlijke bronnen, maar wordt tegenwoordig ook uit een bepaalde plant (mos) gehaald. Hierdoor is de hele capsule compleet plantaardig, en daardoor niet alleen voor vegetariërs maar ook voor veganisten geschikt. Met deze vitamine D3 aanvulling kunnen we de herfst tegemoet!

– Dit artikel is een samenwerking met Arctic Blue –