Bloem 1000x1440

Meer kleur in je tuin? Bekijk deze planten eens

Vind je tuinieren lastig en ben je op zoek naar een manier om meer kleur in je tuin te krijgen? Veel bloemen staan enkel in bloei in een bepaald seizoen. Als ze uitgebloeid zijn zit je dus met een sip plantje, misschien zelfs zonder bladeren! Je wilt waarschijnlijk ook niet elke dag de tuin in om flink te tuinieren, maar een beetje extra leven en kleur mag natuurlijk wel. We hebben een paar mooie planten voor je verzameld die het fantastisch zullen doen in jouw tuin. Met een lekker kleurtje en levendige geuren kun je het bijna niet fout doen!

Aubrieta Cascade Red

We beginnen gelijk met een topper onder de vaste planten, want deze Aubrieta kleurt fantastisch roze/rood in de lente. Je ziet allemaal kleine bloemetjes opkomen die heerlijk geuren en de plant blijft lekker laag. Zo kun je de kleuren goed zien, ook vanaf je woonkamer. Je kunt een divers aantal vaste planten kopen met verschillende kleuren, dus neem eens een kijkje voor wat variaties.

Dianthus Deltoides Briljant

De Dianthus Deltoides Briljant, ofwel Steenanjer, is ook een goede optie voor in jouw kleurrijke tuin. Deze kleurt in de zomer felrood en blijft in de andere maanden groen. Zo heb je altijd kleur in je tuin. Een voordeel van deze plant is dat deze ook prima op een balkon gezet kan worden of als border in een tuin. Lekker veelzijdig dus!

Geranium Macrorrhizum

De Ooievaarsbek is een geliefde plant voor in de tuin, want deze krijgt meerdere kleuren tegelijkertijd. De oudere bladeren kleuren rood in de herfst, terwijl de jongere bladeren groen blijven. Deze plant heeft wel vaak en veel dorst, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze altijd in een vochtige grond staat.

Geum Chiloense

De Geum Chiloense wordt in de volksmond ook wel Nagelkruid genoemd en heeft een lekker lange bloeitijd. Je kunt namelijk van de bloemen genieten vanaf begin mei tot eind augustus. Ook deze plant is wintergroen, dus er staat geen dorre en grijze tuin bij jou in de winter.

Lavendel

Tot slot kan lavendel niet ontbreken in je tuin. Niet alleen geurt deze heerlijk, maar hij staat ook bijna de gehele zomer in bloei. Zet deze plant lekker in het zonnetje en zorg dat deze in een ietwat waterdoorlatende bodem staat. Lavendel is aardig winterhard, dus de kans dat je volgend jaar weer een geurende tuin hebt is erg groot!

Dit is een gesponsord bericht.