hoofdpijn

4 manieren om hoofdpijn te verminderen

In de rubriek 1 probleem 4 oplossingen in de nieuwste Santé vind je 4 natuurlijke oplossingen tegen hoofdpijn. Dit zijn nog eens 4 manieren om hoofdpijn te verminderen zonder meteen naar een paracetamol te grijpen.

1. Drink genoeg water

Een van de symptomen van uitdroging is hoofdpijn. Misschien denk je daar niet direct aan als er hoofdpijn op komt zetten, maar neem de volgende keer eerst een glas water. Vul in de ochtend een grote kan water en zorg dat die halverwege de dag leeg is. Of geef jezelf de opdracht om elke keer als je een kraan ziet een slok water te nemen.

2. Ontspan en neem rust

Hoofdpijn kan ontstaan door stress of te weinig nachtrust. Zorg dat je genoeg slaapt en neem tijd om te ontspannen. Juist als je het een periode heel druk hebt, is het belangrijk om genoeg ontspanmomenten in te bouwen. Geef jezelf minstens een uur voor het slapen gaan tijd om langzaam te ontspannen. Zet je telefoon (alle schermen) een uur voor het slapen gaan uit. En nog beter: geef jezelf ook overdag vrijaf van je telefoon, IPad of computer.

3. Geef jezelf een lichte massage

Sluit je ogen en masseer met je vingertoppen de zijkanten van je hoofd. Ook op je kruin en tussen je wenkbrauwen kun je jezelf zacht masseren in een poging de hoofdpijn te verlichten.

4. Zorg goed voor je ogen

De hele dag naar een scherm kijken, kan zorgen voor vermoeide ogen en dat kan op zijn beurt weer voor hoofdpijnklachten zorgen. Wees dus lief voor je ogen.

Uiteraard snappen we dat hoofdpijn heel veel verschillende oorzaken kan hebben. We hebben het hier dus niet over clusterhoofdpijn of migraine. Deze tips zijn echt bedoeld voor hoofdpijn die ontstaat door verkeerde gewoontes, zoals te weinig drinken en te weinig ontspannen.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

RITUALS The Ritual of Karma – Medium Gift Set

rituals gift set
BESTEL HIER