Vrouw Tas

Maak jezelf gelukkig met een nieuwe tas of portemonnee

Er wordt vaak gewezen op het idee dat spullen en de materiële wereld je niet zouden moeten raken. Immers bepaal je zelf wat waarde heeft en zo zou jij zonder spullen je ook goed moeten kunnen voelen.

Gulden middenweg

We delen de mening dat mentaal en vooral fysiek welzijn erg belangrijk zijn en dat ze niet afhankelijk van het hebben van een mooie auto moeten zijn. Toch moeten we bekennen dat we niet altijd zo kunnen denken. Soms verlang je nou eenmaal iets en voel je je een stuk blijer op het moment dat het in je bezit is. Het gaat er hier vooral om dat je een gulden middenweg weet te vinden.

Het is duidelijk niet goed voor je als je je al te erg focust op materieel bezit. Als je je geluk de hele tijd laat afhangen van de spullen die je wel of niet hebt, dan doe je niet aan goed selfcare. Dat draait namelijk vooral om waarde uit jezelf te halen en tevreden te zijn met de situatie zoals die is. Verandering bestaat en het is goed om aan jezelf te werken, maar je moet je op een gegeven moment beseffen dat niet alles aan te passen is. Dat is menselijk en je gaat al te erg piekeren als je je dat niet beseft.

Spullen die je goed laten voelen

Maar dat betekent niet dat je niet af en toe iets mag kopen waar je erg gelukkig van wordt. Het gaat vooral om de juiste focus hebben en niet te erg gericht zijn op dit soort externe factoren. Als je niet oppast kan je je daarin verliezen. Zo is het soms nodig om een mooie, nieuwe portemonnee of pasjeshouder te kopen.

Ook zal je wel eens een tas nodig hebben. Dan kan je denken dat je wel met een juten zak over straat kan gaan, omdat spullen toch niet uitmaken, maar daar wordt je toch niet blij van. Daar draait het uiteindelijk toch allemaal om en daarom kan je bijvoorbeeld beter een castelijn en beerens rugzak kopen. Als een dergelijke tas ervoor zorgt dat je beter in je vel zit en gelukkiger bent, dan moet je die kopen. Maar pas wel op met al te veel geobsedeerd raken door spullen. Zeker als het je leven en je gemoedsrust gaat controleren.

Dit is een partnerbijdrage. Foto: Getty Images