Tips tegen hooikoorts

Tips tegen hooikoorts

Volgens hooikoortsdeskundigen zal er komende week een explosie aan hooikoortsklachten ontstaan. Hoe verminder je je klachten zoveel mogelijk?

Na een gemiddeld te koude maand, stijgt de komende dagen eindelijk de temperatuur. Heerlijk natuurlijk, maar voor mensen met hooikoorts is het misschien minder goed nieuws.

Explosie
Doordat de temperatuur eindelijk stijgt, heeft de natuur een achterstand in te halen. Hierdoor zal er als het ware een ‘pollenbom’ tot ontploffing komen, wat zorgt voor veel klachten bij mensen met een allergie voor bepaalde pollen.

Tips tegen hooikoorts
– Draag buiten een zonnebril om je ogen te beschermen tegen pollen. – Pollen blijven op je kleren zitten. Leg je gedragen kleding dus niet in je slaapkamer.
– Hou de ramen dicht in het hooikoortsseizoen. Wil je toch het huis luchten, zet dan ramen open waar geen wind op staat. Na een regenbui is een goed moment om het huis te luchten, er zijn dan namelijk minder pollen in de lucht.
– Borstel en/of was je haar voor je gaat slapen. Zo weet je zeker dat er geen pollen in je haar zijn achtergebleven.
– Wrijf niet in je jeukende ogen. Pollen die op je handen zitten, kunnen zo in je ogen terecht komen. Was je handen daarom regelmatig.
– Stofzuig regelmatig het huis.
– Laat testen voor welke pollen en grassen jij allergisch bent. Vervolgens kun je ervoor zorgen dat je er zo min mogelijk mee in aanraking komt en eventueel je tuin aanpassen.
– Bekijk het hooikoortsweerbericht om te zien hoeveel pollen er vandaag zijn.

Heb jij last van hooikoorts?