afvallen

3 dingen die je kunt doen om snel die kilo’s kwijt te raken

Je krijgt niet te veel calorieën binnen en je houdt het sporten op regelmatige basis vol. Kortom, je leeft volgens de ‘regels’, maar de kilo’s raak je niet kwijt. Heb je deze 3 dingen al gedaan?

1. Stop met alcohol
Alcoholische dranken zijn calorierijk. Drink je regelmatig een drankje, dan tikt dat aan. Als je stopt met drinken, zou je zomaar wat kilo’s kunnen verliezen. En je hebt geen last meer van katers.

2. Zet de tv uit
Met tv kijken verband je weinig calorieën. Laat die tv dus eens een avond uit en blijf in beweging. Bijvoorbeeld door deze te gebruiken!

Klik hier

3. Stop met diëten
Gebruik je gezond verstand. Je weet best wat goed voor je is en wat niet. Met de wilskracht om ongezonde dingen af te slaan, kom je een heel eind. En op deze manier werk je aan een gezonde levensstijl, die je makkelijk kunt volhouden. En in plaats van een dieet te volgen, kun je ook je lichaam resetten met de methode van de Engelse wetenschapper Michael Mosley. Zijn methode waarbij je in ene korte periode 800 calorieën per dag eet klinkt als een crash dieet, maar is het zeker niet.

Boekentip

snelle 800
bestel het boek hier

Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

Apple Watch
Klik hier
fitbit
Koop een fitbit
Klik hier

Lees ook

Sante 10 2023
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen