Zonnebrand 1200 X 674 (1)

Last-minute vakantie geboekt? Vergeet dit niet

Als je dit jaar ook last-minute op vakantie gaat richting de zon, dan is er vaak nog een hoop te regelen. Als je het druk hebt met dingen zoals het zoeken naar een oppas voor je kat of hond, kan het dat je soms andere dingen vergeet. Bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je je huis veilig achterlaat, zodat je zo min mogelijk risico loopt op schade en diefstal. Check dit artikel daarom nog even voordat je vertrekt, zodat je met een gerust gevoel op vakantie kan.

  1. Licht je buren in

Het is altijd handig om je buren te laten weten dat je even niet thuis zal zijn. Niet alleen zodat je kan vragen of ze op je huis kunnen letten (je planten hebben water nodig!), maar ook zodat zij weten dat er in die tijd dus niemand in en uit het huis gaat. Laat ze ook weten dat je een oppas hebt geregeld of dat er vrienden van je komen logeren. Zo zijn je buren op de hoogte en zullen ze het sneller doorhebben als er onverwachte geluiden van jouw huis komen, en kunnen ze de politie bellen als er iets verdachts plaatsvindt.

  1. Vertel niet iedereen dat je weg bent

Hoe verleidelijk het ook is om Jan en alleman te laten weten dat jij je binnenkort op een exotische locatie bevindt, het is beter om dit zoveel mogelijk voor je te houden. Dit geldt ook voor social media: het posten van mooie vakantiekiekjes kan je beter doen als je weer thuis bent. Als het nieuws bij de verkeerde persoon terecht komt, kan jouw huis namelijk een doelwit voor inbraak worden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Naast een aantal vertrouwenspersonen (zoals buren, familie en vrienden) hoeft dus niemand het te weten.

  1. Ramen dicht en stekkers eruit

Voordat je met je koffer de deur uitstapt is het belangrijk om nog even een rondje door je huis te maken. Zorg ervoor dat al je ramen en deuren dicht zijn, de stekkers uit de stopcontacten en de verwarming uitstaat. Ook is het handig om te checken of je dakgoten schoon zijn zodat hier geen schade door ontstaat. Draai de hoofdwaterkraan ook dicht voordat je vertrekt. Dit is natuurlijk niet nodig als er iemand in je huis verblijft. 

  1. Dek je in tegen financiële gevolgen

Schade of inbraak volledig voorkomen is onmogelijk. Nare financiële gevolgen hiervan in veel gevallen wel. Hiervoor kun je een opstalverzekering afsluiten. Je bent dan verzekerd voor onder andere inbraak, vandalisme, brandschade. Niet alleen je huis, maar ook je tuin, garage, schuur en carport zijn vaak meeverzekerd. 

Zorgeloos genieten

Waarschijnlijk kan je niet wachten om op vakantie te gaan, en wil je alles thuis zo snel mogelijk op orde hebben. Na het gebruiken van deze handige tips sta je binnen no time op het vliegveld en kan je genieten van een zorgeloze last-minute trip!

Dit artikel is een externe bijdrage.